Categorieën
Gezin Thuis

Voorpret

De voorpret voor onze verhuizing is in volle gang en we zijn BLIJ. Laat ik daar even mee beginnen. Oké, midden in een wereld waarin een virus zorgt voor ziekte, verdriet en zorgen klinkt BLIJ (met hoofdletters) misschien een beetje raar.

Ik besef dat er veel angst en verdriet is omdat mensen ziek worden en sterven. Ik besef dat er heel veel helden aan het werk zijn om voor anderen te zorgen. Voor veel mensen, bijna iedereen, staat alles op zijn kop. Deze complete maatschappelijke ommezwaai heeft invloed op alles en iedereen. Ook op ons. Natuurlijk. Ik werk zo goed als volledig thuis, Lee volgt online lessen. Joost is nog wel ‘gewoon’ aan het werk zij het met aanpassingen vanwege de uitgevaardigde maatregelen. Wij zijn altijd al graag thuis dus in de weekenden is er voor ons niet zo veel verandering. Voor Lee is dat een ander verhaal. Je zal maar 16 zijn en opgehokt. Niet voetballen, niet werken, niet naar de sportschool, niet op stap met je vrienden of gewoon lekker chillen met z’n allen. Niet naar school is nu zelfs óók een dingetje… Ik hoor verhalen van anderen over meerdere/jongere kinderen thuis en de impact die dat heeft. En prijs mezelf gelukkig. De sfeer thuis is prima. Oké, af en toe even niet, maar dat mag dan ook. Iedereen ervaart wel eens momenten van frustratie, boosheid, verdriet, chagrijn. Maar over het algemeen genomen is het gezellig thuis.

Regelmaat
Nu het thuiswerken regel is in plaats van uitzondering, blijkt dat ik behoefte heb aan regelmaat. Ik sta dus vroeg op, douche meteen en kleed me aan, zet de koffiemachine aan die m’n lief elke ochtend voor me klaar zet en ga aan de slag. Lee hielp me om mijn ‘kantoor’ naar beneden te verplaatsen zodat ik lekker aan de keukentafel kan werken en de hondjes houden me gezelschap :-)

Rond de middag wandel ik vaak samen met ma en Cooper en Cayenne rondom het dorp – met gepaste afstand uiteraard. Tussendoor lucht ik lekker het beddengoed, draai een wasje en hang dat lekker in de tuin te drogen. En als Joost dan ’s middags thuis komt van zijn werk ben ik ook klaar.

Afleiding
Mischa de Muynck van Heel Holland Fotografeert zorgde voor de nodige afleiding met de Foto7Daagse #stayathome editie :-)

Heb je deze editie gemist, geen nood, op 18 mei start de volgende alweer!

Wat nu even niet kan
Natuurlijk zou ik graag mijn moeder of schoonmoeder een dikke knuffel geven. Dat kan nu even niet. Natuurlijk hadden we met dat heerlijke weer graag een BBQ georganiseerd voor de hele familie. Natuurlijk zouden we graag bij de IKEA rondstruinen om alvast nieuwe spullen uit te zoeken voor in ons nieuwe huis. Natuurlijk zou ik graag mijn collega’s weer zien en natuurlijk zou ik zoonlief graag uitzwaaien op weg naar werk, voetbal, zijn vrienden en naar school. Dat kan nu even niet. Er zijn een hoop dingen die nu even niet kunnen.

Het komt wel goed
Maar dat komt wel weer. Ook al heb ik mijn eigen ideeën over wat er allemaal gebeurt, ik houd me aan de regels. Uiteindelijk gaat dit weer voorbij, het komt wel goed. Hopelijk duurt dat niet al te lang :-)

Want, binnenkort krijgen we de sleutel van ons droomhuis:

2020-06-30T16:00:00

  dagen

  uren  minuten  seconden

tot

Sleuteloverdracht

Daarover ging deze blogpost namelijk, ik dwaalde even af… Wij zijn BLIJ! Want de financiering is rond. De afspraak met de notaris is gemaakt. Op 30 juni om 16:00 uur ontvangen wij de sleutel. Wauw.

De koper van ons huis heeft haar financiering ook rond, dus de sticker VERKOCHT mocht op het bord :-) Dat is nog eens een mooi uitzicht!

Voorpret
Intussen hebben we al een aardige verzameling verhuis- en bananendozen (bedankt C&F en D&D!). We maken lijstjes met dingen om te doen. We verdiepen ons in zonnepanelen en zonneboilers. Joost ontwerpt de tuin op papier. We weten welke kippen we willen hebben en waar het kippenhok moet komen. En áls we met de auto op pad moeten, dan ligt de Nassauweg vaak ineens toch op de route ;-)

-wordt vervolgd-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s