Categorieën
Gezin Thuis

Een nieuw begin…

Februari 2020 – een memorabele maand. En een mooi moment om mijn blog af te stoffen en weer eens wat te schrijven. Want nieuws hebben we wel. En wat voor een nieuws. We gaan verhuizen!

Joost en ik wonen nu zo’n 10 jaar samen in dit huis, ik woon er sinds 2001 en Leander al zijn hele leven. Al een tijdje waren we op zoek naar een ander huis. Tot nu toe zochten we steeds naar een huis op een leuke plek, met ruimte eromheen, om zelf te verbouwen. Daar zitten natuurlijk een hoop nadelen aan. Vooral de factor tijd en energie speelt daarin een rol. En gemak :-) We besloten dus om te gaan kijken naar instapklare woningen…

Op 3 februari (de verjaardag van mijn vader*) hadden we een afspraak voor een bezichtiging van een huis in een naburig dorp, nog geen vier kilometer verderop. Een ruim vrijstaand huis, dubbele garage, mega lap grond. Van de foto’s werden we heel blij – het was het soort huis en de plek waar we altijd van droomden en… het was al helemaal verbouwd.

Ons droomhuis…

En dat leek mooi en goed gedaan te zijn – in de stijl zoals wij dat zelf ook zouden doen. Maar we weten ook dat foto’s soms net iets mooier zijn dan de werkelijkheid en dus was ons enthousiasme nog gematigd. Eerst maar eens zelf kijken. Zo gezegd, zo gedaan. En het gematigde vervaagde bij elke stap die we in het huis zetten. Het voelde als thuiskomen. Oké, de huidige eigenaren wonen er nog ;-) Maar we wisten het al toen we daar rondliepen, er waren geen woorden voor nodig – elkaar aankijken was genoeg. Dit is ons huis.

Het kalenderblad van collega Chris op 3 februari

De onderhandelingen verliepen vlot en op 13 februari (de verjaardag van zoonlief) tekenden we de koopovereenkomst. Wauw. We hebben ons droomhuis gevonden. Begin juli krijgen we de sleutel. Helemaal enthousiast, op zoek naar financieel advies, plannen maken, ideeën bespreken het internet afstruinen naar voorbeelden om elkaar te laten zien. Heerlijk.

Maar ja, we moesten natuurlijk ook ons eigen huis nog verkopen. Dus was er werk aan de winkel. We hadden al snel een makelaar waar we een klik mee hadden. En zij stroopte haar mouwen op en ging aan de slag. En wij ook. Opruimen, poetsen en boenen, foto’s laten maken en gegevens bij elkaar zoeken.

Te koop… maar niet voor lang!

We hoopten dat er genoeg belangstelling zou zijn en dat het niet al te lang zou duren om een koper te vinden. Duh. Het kwam op zaterdagavond online en gisteren (vrijdagavond) werd de koopakte getekend. Ja, af en toe duizelt het een beetje. Binnen twee weken een huis gekocht en ons huis verkocht. Wauw. Het kostte wel wat uurtjes slaap maar dat hebben we er graag voor over ;-)

We zitten dus nu midden in een spannende tijd. Plannen maken, websites uitpluizen, prijzen opzoeken, lijstjes opstellen met dingen die we moeten doen/niet mogen vergeten. Overleggen, bedenken, opschrijven, uitzoeken. Van die gesprekken waarin van alles aan bod komt (en ik dan soms in eens afgeleid ben: hé een luchtballon).

En midden in dat alles bedacht ik, dat ik mijn blog weer ga gebruiken om dingen van me af te schrijven :-) Dus vandaar…. na lange tijd weer eens een blogbericht. Een nieuw begin. Door dit nieuwe avontuur heb ik weer genoeg inspiratie om te schrijven…

LINKS

Monique Facchin – Makelaars & Taxateurs
Zuiver Financieel – financiële dienstverlening

4 reacties op “Een nieuw begin…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s