Categorieën
Familie Natuur Vakantie

Au!

Alle Reisen haben eine heimliche Bestimmung, die der Reisende nicht ahnt.

Martin Buber

Nog even terugkijken… Toen ik vandaag mijn blog afstofte, ontdekte ik een concept blogbericht over onze vakantie in Oostenrijk afgelopen zomer. Met heerlijke foto’s die goed van pas komen, want de voorpret voor onze volgende vakantie in Au is al begonnen.

In oktober gaan we weer een week naar Au met de familie… Ik genoot van het zien van deze tekst en foto’s en neem jullie dus nog maar even mee met een terugblik op onze zomervakantie:

In de zomervakantie waren we in Oostenrijk, in ons geliefde Au/Schoppernau in Vorarlberg. Joost, Leander, (o)ma Alie genoten van de bergen en onze tweede Heimat.

Op zondag namen we de Diedamskopf cabinelift naar het Bergstation. Het was erg wisselvallig weer, af en toe zon maar ook regenbuien. Tja, het is niet voor niets zo mooi groen daar hé?!

Toen het boven ging regenen, konden we weinig anders dan schuilen in het Bergstation. Daar was live muziek en de Apfelstrudel en Kaiserschmarren smaakten heerlijk :-) Vanwege de regen boven, namen we de lift. J&L en ik liepen daarna van het Mittelstation naar het dal, omdat het weer opknapte. We kwamen bijna droog beneden aan…

Het weer was nog niet veel beter dan zondag… af en toe een bui. Maar beter dit dan het weer toen we net aankwamen… toen was het bloedverziekend heet en dan loop je helemaal niet (lekker). Dus, rugzakken inpakken en gaan. De Seilbahn in Bezau. Fijn van het Bregenzerwald is dat je daar een Gäste-Card te krijgt. En met die kaart krijg je overal gratis toegang. Alle liften, het zwembad, het openbaar vervoer – alles is vrij te gebruiken. En dat is fijn, want gebruik maken van een lift is meestal een kostbare zaak. Bezau, dus. Maar de belofte op de foto werd niet waar gemaakt. Grijze luchten, af en toe regen. Maar… wel wat van de panorama uitzichten kunnen zien dit keer. Dat was ook wel eens anders…

Bergbahnen Mellau. Een fijn wandelpad omzoomd door prachtige bloemen. Dát is het grote pluspunt in de zomer. De bloemen…

Fijn van dit jaargetijde is dat álle liften in bedrijf zijn en niet zoals in het najaar of voorjaar maar enkele. Zo kom je op pekken waar je anders niet zo maar naartoe loopt. Zoals Alpe Wurzach. Nou ja, daar loop je ook niet zo maar naartoe… Je moet dan wel langs koeien. Veel koeien :-) Ik hoor ineens weer dat liedje in mijn hoofd. ” Honderdduizend koeien. Hoor die krengen loeien” – hahaha

Ein Prosit!
Bis bald :-)

Links
Au/Schoppernau
Alpenregio Vorarlberg
Bregenzerwald Gäste-Card
Diedamskopf
Seilbahn Bezau
Bergbahnen Mellau
Alpe Wurzach


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s