Categorieën
Fotoclub EPZ Fotografie Natuur

Blijdorp

Op 23 juni waren we met de EPZ fotoclub in Diergaarde Blijdorp voor een workshop dierenfotografie.

Beoordeel dit:

Het voelt al weer als een eeuwigheid geleden… op 23 juni waren we met de EPZ Fotoclub in Diergaarde Blijdorp voor een workshop dierenfotografie. Het was een gezellig groepje, zoals altijd. Onder leiding van onze inspirerende docent Mischa de Muynck was het gelukkig niet alleen gezellig, maar ook leerzaam en interessant!

20180623_AdB_IMG_0047_Blijdorp

Een bezoek aan een dierentuin geeft mij altijd een dubbel gevoel. Aan de ene kant vind ik het lastig om die dieren in gevangenschap te zien. Ze lijken soms zo droevig… Aan de andere kant: de dierentuinen van tegenwoordig doen zo veel op het gebied van welzijn en verzorging en de dierenverblijven zijn al lang niet meer die kleine behuizingen van vroeger. Er zijn hele programma’s om bedreigde diersoorten te beschermen en behouden. Onderzoekers leren van alles over de dieren en daar hebben de dieren in de natuur weer baat bij. En natuurlijk is er het educatieve aspect. Kinderen leren van alles over wilde dieren. En… zonder dierentuinen zou ik nooit een giraffe van dichtbij kunnen zien en fotograferen.

20180623_AdB_IMG_0182_Blijdorp

De tijgers waren lastig om te fotograferen. Eentje lag de hele tijd te slapen op een niet te fotograferen plek. De andere liep wel rondjes maar vanachter glas is het best lastig. Tja, dat glas is er natuurlijk niet voor niets ;-) Het is toch gelukt om een paar mooie plaatjes te maken. We mochten een selectie van foto’s opsturen naar Mischa, hij maakte daar een video van met tips om de foto’s te bewerken in Lightroom. Heel leerzaam, en ik ben vooral blij met het resultaat van deze foto van de tijger. De combinatie van het wilde dier in het groene gras met de bloemen- ik houd ervan.

20180623_AdB_IMG_0006_Blijdorp-COLLAGE.jpg

Je kunt de andere foto’s bekijken in mijn Google Photo album: KLIK HIER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s