Categorieën
Familie Gezin Straatfotografie

Rome!

Een fotoverslag van een weekend in Rome met de Joziasses!

Beoordeel dit:

Stel, je schoonouders zijn 45 jaar getrouwd en ze vieren dat in Rome… Je vliegt erheen en komt terecht in een historische stad waar de zon volop schijnt en het half september gewoon 25 graden is terwijl thuis de regen met bakken uit de lucht komt. Je hebt vier dagen de tijd om the eternal city voor het eerst te bewonderen en te genieten van goed gezelschap, heerlijk eten en drinken. Dan ben je echt een geluksvogel, toch?!

20170914_AdB_Rome_LR_06

We wandelden rond in de omgeving van ons appartement aan het Piazza Margana. Het Forum Romanum (Romeins marktplein) en Colosseum lagen vlak in de buurt, net als het Altare della Patria die ook wel eens de typemachine wordt genoemd.

Heel bijzonder om zo door de geschiedenis heen te wandelen en stenen aan te raken die daar eeuwen geleden geplaatst werden bij de bouw van het Colosseum.

We staken een kaarsje aan voor pake. Wat een prachtige kerk!

20170915_AdB_Rome_LR_42

Het contrast tussen ouderwetse kleine winkeltjes en moderne strakke modehuizen was prachtig om te zien.

Het Pantheon, en het spel van licht en schaduw. Indrukwekkend! Stel je toch eens voor hoe dat alles gebouwd werd zonder de hulp van Mammoet kranen, moderne liften en zware industriële hulpmiddelen zoals we tegenwoordig kennen.

De Engelenburcht, het Vaticaan. Historische gebouwen die indruk maken op de vele toeristen die in nooit eindigende stromen een bezoek brengen aan Rome. Prachtig!

Leander maakte een mooie serie foto’s bovenop en in de Engelenburcht. Jong geleerd, oud gedaan?

Pittoreske straatjes, pleinen en terrasjes. Ik kon er geen genoeg van krijgen!

Het eten was overheerlijk! Ik heb genoten van de heerlijke Italiaanse keuken. En natuurlijk van het samenzijn met de familie, die voor het eerst helemaal compleet was.

WhatsApp Image 2017-09-15 at 17.29.35

Ik wil afsluiten met deze toost “op de liefde” en een hartelijk dank aan de liefste schoonouders van de wereld, die dit onvergetelijke weekend voor ons verzorgden!

Één reactie op “Rome!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s