Categorieën
Persoonlijk

Skinnyminds

“Zomerproof worden met een Slanke mindset” was de titel van een evenement waar ik gisteren met mijn zus geweest ben. Een evenement georganiseerd door:

logo SKM

Eind april begon ik met het nieuwe programma van Mieke Kosters, de schrijfster van diverse boeken over slank worden. Het geheim van slanke mensen, daar ben ik al mijn halve leven naar op zoek… En wie wil er nou niet elke dag chocola?! Ik ben al eerder bezig geweest met de boeken van Mieke, ik had een prima resultaat qua afvallen maar uiteindelijk lukte het me toen niet om mijn eetgewoonten blijvend te veranderen.

Het nieuwe programma biedt deelnemers coaching via een whatsapp groep (dat past perfect bij mij) én tickets voor het evenement maakten deel uit van het pakket. Ik hoefde er niet lang over na te denken, zeker na het vieren van mijn 50e verjaardag. Ik wil heel graag de regie terug over mijn eetgedrag, 25 kilo kwijtraken en mezelf weer fit en energiek voelen. Dus… ik startte op 24 april met de skinnyminds methode. Ik ben nu een week of acht bezig, al zeven kilo lichter en ik voel me geweldig!

Gisteren ging ik dus met mijn zus op pad naar Amsterdam, naar het skinnyminds evenement in het Delamar theater. De lunch bestond uit een overheerlijk volkoren broodje met kalkoen. Daar had ik een paar maanden geleden zeker niet genoeg aan gehad ;-)

Het evenement was geweldig! Mieke legde het SKM model uit, we kregen verschillende opdrachten en er drie vrouwen vertelden over hun resultaten. Vooral Daphne inspireerde me, zij viel sinds vorige zomer 25 kilo af en ik herkende zoveel van mezelf in haar verhaal. Ik heb nieuwe doelen gesteld voor de komende drie maanden, mijn actielijstje is aangevuld met een paar nieuwe acties die ik ga doen en ik heb er zo’n plezier in :)

Wat mij zo bevalt aan deze methode is de psychologische basis. Je leert nadenken over waarom je de dingen doet die je doet. Je leert de regie te nemen en de keuzes te maken die je helpen om je doel te bereiken. Wat ik vandaag geleerd heb is dat ik me niet moet focussen op het resultaat, maar dat ik me wil focussen op de verandering. De blijvende verandering in mijn gedachten en gedrag. Daar heb ik vandaag weer nieuwe hulpmiddelen voor gekregen en daar ben ik erg blij mee.

Margriet en ik kochten allebei de laatste twee boeken van Mieke ( van XL naar S en In 20 minuten van XL naar S). Lekkere recepten in verschillende categorieën, veel inspiratie om weer eens lekker nieuwe dingen uit te proberen!

IMG_20170617_174641.jpgHet was erg leuk om een paar mensen uit mijn coachgroep én coach Lianne te ontmoeten. En we maakten kennis met Mieke, wat een leuke, spontane vrouw!

Na afloop aten Margriet, Indre van m’n coachgroep en ik een heerlijke burger met frietjes op het Leidseplein waar we wel heel geduldig op moesten wachten… maar gelukkig hadden we genoeg gespreksstof ;-). Het was een heel gezellig etentje en een topdag!

Vanochtend heb ik samen met m’n lief een weekmenu opgesteld (een van mijn nieuwe acties) met lekkere recepten uit de boeken. Gele curry met garnalen, taco’s, pizza… ik heb er al helemaal zin in! Nu alleen nog even boodschappen doen, maar dat is een eitje nu we een planning hebben en een bijpassend boodschappenlijstje ;-)

2 reacties op “Skinnyminds”

Het was een leuke, gezellige en inspirerende middag en dag! Leuk blog, goed verwoord. Je gaat als een speer! Helemaal top.
Dat gaan we binnenkort een keer vieren bij de Zwaluwhoeve! :)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s