Categorieën
Fotoclub EPZ Fotografie Straatfotografie

Amsterdam

Op zondag 6 november ging ik met de fotoclub van EPZ naar Amsterdam. Ook Amsterdam is mooi in de herfst!

Beoordeel dit:

 

Met tien andere enthousiaste fotoclubleden ging ik op zondag 6 november naar Amsterdam. Ik vond het altijd al een mooie stad, maar met onze persoonlijke gids, trouwvrouw Andréa Schipper, heb ik de stad op een andere manier gezien. Geweldig!

De tour begon met een bezoek aan de A’dam Lookout, de oude Shell toren vlak bij het CS.  Bovenop het gebouw kun je rondom genieten van het uitzicht over de stad. We troffen het, schitterende wolkenpartijen dreven over en die gaven de stad een bijzondere uitstraling. Het licht, de lucht, het veranderde per seconde. En ondanks de dreigende luchten zijn we maar één keer echt nat geregend :)

14991438_1373188842692597_8184721415311003411_o

20161106_amsterdam-fotoclubdag-_07_

20161106_amsterdam-fotoclubdag-_09_

20161106-fotoclub-groepsfoto_

Margriet en ik kennen Andréa al sinds onze jeugd maar we hadden elkaar niet gezien sinds ze zo’n 16 jaar geleden naar Amsterdam verhuisde. De laatste jaren hebben we wel contact via Facebook én we doen nu alle drie mee aan het 3×50 project. Het was echt zo leuk om elkaar weer te ontmoeten!

We lunchten bij het Museumcafé Mokum bij het Amsterdam Museum. Een goeie kop koffie en een Mokumse burger, mjam! Later hoorden we dat ons nichtje bij het Museum werkt, helaas was ze op dat moment niet aan het werk.

Na de lunch trok Andréa een grote vuilniszak uit haar tas en ging plat op haar buik op de grond liggen om reflecties in de plassen te fotograferen. Maf mens! Of… toch niet zo maf? Even later mocht ik haar vuilniszak lenen om het ook eens te proberen…

20161106_amsterdam-fotoclubdag-_13_105220161112_amsterdam-fotoclubdag-_46_

Bedankt voor de inspiratie, Andréa. Ik moet nog even oefenen maar ik vind het super leuk om vanuit dit standpunt (eigenlijk ligpunt) te werken en te zoeken naar mooie plaatjes :)

Al fotograferend liepen we naar de Oudezijds Voorburgwal naar het Sofitel Legend the Grand hotel. Daar was een fotoexpositie van Kaan Sensoy met hele mooie foto’s van Amsterdam. En Andréa had geregeld dat we Marriage Chamber, de raadzaal, de burgemeesterskamer en de wethouderskamer in mochten. Wauw. Dat krijg je anders natuurlijk nooit te zien. Zij is er kind aan huis omdat ze er regelmatig huwelijken voltrekt. Sjiek! En indrukwekkend, te bedenken dat het al honderden jaren bestaat. Hoeveel huwelijken er gesloten zijn, dat is niet te tellen. Het gebouw is 180 jaar lang het stadhuis van Amsterdam geweest. De muurschilderingen en glas in lood-ramen in de trouwkamer zijn gemaakt door Chris Lebeau. De kamer was nu ingericht voor een exclusief diner.

De raadzaal was op z’n minst even indrukwekkend als de trouwkamer. Prachtige details zoals het houtsnijwerk. Ik heb helaas geen overzichtsfoto gemaakt van de zaal en de opstelling, maar die kun je bekijken op het blog van Andréa.

20161106_amsterdam-fotoclubdag-_31_1150
Deze foto heb ik gekozen als mijn bijdrage aan het 3×50 project. Ook hier heb ik gekozen voor een laag standpunt om de reflecties te laten zien al hoefde ik hier niet voor op een vuilniszak te liggen :-)

De glas in lood ramen in The Grand zijn adembenemend mooi. Zelfs op deze bewolkte dag kwam het licht zo mooi door het gekleurde glas heen.

20161106_amsterdam-fotoclubdag-_21_1126
Kleur-inspiratie voor een nieuw haakproject…

Ik vond het erg bijzonder om door dit prachtige pand te lopen en te fotograferen.

We vervolgden onze wandeling naar het Rembrandtplein, waar Andréa nog eens een demonstratie gaf van het fotograferen met kikker-perspectief :-)

tba_2729Dit is de foto die Andréa maakte. Het resultaat is echt de moeite waard! Ik neem voortaan ook een vuilniszak mee in mijn fototas.

Na een koffie/thee/bier/appeltaartpauze op het Rembrandtplein liepen we terug naar het Centraal Station.

Ik maakte deze stadswandeling op de schoenen die ik vorige week nog in de bergen droeg… Van de bergen naar de Wallen :-)

20161112_amsterdam-fotoclubdag-_47_
Foto: Margriet

De dag vloog voorbij… en Amsterdam was mooi! Links naar andere blogs over deze dag:
Andréa
Margriet
Joost

 

 

2 reacties op “Amsterdam”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s