Categorieën
3x50 Fotografie Gezin Natuur Vakantie

Argenschlucht

Gisteren en vanochtend regende het steeds, maar gelukkig werd het vanmiddag droog. De bewolking bleef wel vrij laag hangen dus besloten we in het dal te blijven omdat het daar wel vrij helder was. Vorig jaar waren we ook al in de Argenschlucht waar Margriet toen zulke mooie lange sluitertijd foto’s maakte met haar grijsfilter. Joost en ik hadden die toen nog niet, maar na de workshop lange sluitertijden in april hebben we zelf en via de fotoclub ook filters aangeschaft en daar konden we nu lekker mee aan de slag!

20161026-argenschlucht_07

Ik vind het zo’n leuke techniek om mee te werken. Door het donkere filterglas voor je objectief kun je de sluitertijd veel langer maken dan normaal zodat de beweging in het water als het ware vloeiend wordt, terwijl de omgeving toch normaal belicht is. De foto hierboven heeft een sluitertijd van 8 seconden bij een diafragma van f 20. Voor de vergelijking hieronder de foto met normale instellingen zonder grijsfilter, 1/80e sluitertijd bij diafragma f 4.

20161026-argenschlucht_06

20161026-argenschlucht_08
30 seconden f 20

We hebben niet alleen gespeeld met lange sluitertijden maar ook het moois van de Oostenrijkse natuur vastgelegd. De herfst is echt mijn favoriete seizoen om hier te fotograferen, wat mij betreft gaan we volgend jaar weer!

20161026-argenschlucht_13

De jongens waren weer hulpvaardig als model en bladgooier :)

20161026-argenschlucht_17

20161026-argenschlucht_18

 

Links:
Blogpost workshop lange sluitertijd (april)
Argenschlucht (2015)
Wandelroutes hier in de buurt
Margriets weblog voor haar foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s