Categorieën
3x50 Natuur Zeeland

Liefde en geluk

Vanmiddag waren Margriet en ik op de Valdijk. Dit is zo’n mooi stukje Zeeland!

Beoordeel dit:

Vanmiddag was ik met Margriet op pad voor onze wekelijkse bijdrage aan het 3×50 project. Na wat omzwervingen in de buurt kwamen we terecht bij de Valdijk. Een prachtig stukje natuur, heerlijk rustig en er is altijd wat te zien. We wandelen er soms, vroeger kwam ik er heel vaak met Nikki. Maar dit keer hadden we alleen de camera’s mee, anders komt er van fotograferen niet zo veel terecht.

20160619 Valdijk 01

Aan het begin van de Valdijk staat een prachtige grote houten bank en er liggen een heleboel schelpen op het pad. Ik was lekker aan het klooien met schelpjes toen Margriet appte:

Ik sta onderaan bij het weeltje en denk aan pa op vaderdag…

Het was me niet ontgaan, vandaag is het Vaderdag. Vroeger deden we er nooit zo veel aan bij ons thuis, qua cadeautjes. Natuurlijk, de handgemaakte knutsels in de lagere schooltijd – en later nog wel eens een biermandje of een ander aardigheidje. Meestal bleef het bij   samen koffie drinken. Nu pa er niet meer is, heeft deze dag een andere betekenis gekregen. Ik denk nog zo vaak aan hem, dagelijks eigenlijk. Het was mooi om samen met Margriet op dat plekje te zijn waar hij ook altijd zo graag rondstruinde met zijn honden.

20160619 Valdijk 05

Wat hebben we toch geluk dat we hier wonen. Dit is zo’n mooi stukje Zeeland. Je staat er midden in de natuur. De vogels fluiten, overal beestjes en bloemen. Het weer werkte ook erg mee, na al die regenachtige dagen snakte ik echt naar een beetje zon!

20160619 Valdijk 07

Vlak voordat we weer terug bij de auto kwamen, zagen we een lieveheersbeestje. Het symbool van liefde en geluk. Dat paste mooi bij het moment. En het is een mooie bijdrage voor het 3×50 project:

20160619 lieveheersbeestje 01

De volgende fotografie sessie is al weer afgesproken. Komende week gaan we een keer ’s avonds naar het strand om met lange sluitertijden te spelen! Daar heb ik nu al zin in!

Links

Van druppels, beestjes en bloemetjes (Margriet’s blogpost)
Het 3×50 fotoproject
Symbolische betekenis lieveheersbeestje

 

 

Één reactie op “Liefde en geluk”

Wat is het toch elke keer weer leuk om samen op pad te gaan. En om de foto’s te zien die jij hebt gemaakt. Twee mensen op dezelfde plek, die altijd weer anders naar de dingen kijken. En soms juist hetzelfde! Mooi, en leuk geschreven!

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s