Categorieën
3x50 Fotografie Geen categorie Natuur Zeeland

Kalootstrand

Gisterenavond weer heerlijk buiten gespeeld met camera en filters! Dit keer op het Kalootstrand in Borssele.

Beoordeel dit:

Een mooie zaterdagavond eind mei. Ik had met mijn zus afgesproken om nog eens met de filters en lange sluitertijden aan de slag te gaan. Oefening baart kunst, tenslotte :) Joost wilde dit keer ook wel mee én we hadden een chauffeur. Neef Jesper heeft zijn rijbewijs en mag onder begeleiding kilometers maken. Op naar het Kalootstrand bij Borssele. Geen haaientanden gevonden trouwens…

Ik krijg steeds meer (nóg meer!) plezier in het fotograferen met lange sluitertijden. En ik moet nog veel meer oefenen want steeds als ik mijn foto’s thuis op het grote scherm zie, ontdek ik dat het nog niet helemaal naar mijn zin is ;-)

20160528 lange sluitertijden Kaloot 05
Sluitertijd 53 seconden, f 16 en ISO 100

Het mystieke effect van het zachte water vind ik zo mooi… het is zo dromerig en zacht. Prachtig. Dit keer werkte ik met de NiSi filterhouder en het 10 stops filter. Die heeft weer een andere dichtheid dan het schroeffilter wat ik de vorige keer gebruikte. Het licht wordt meer tegengehouden dus de camera moest op de BULB stand om de sluitertijden nog wat langer te maken. De foto hierboven is gemaakt met een sluitertijd van 53 seconden! Het is wel een geduld spelletje, dat fotograferen met lange sluitertijden ;-)

20160528 lange sluitertijden Kaloot 07We waren niet alleen op het strand…

Met dank aan Jesper en Margriet ook nog een paar foto’s van achter de schermen :) #zusterliefde

20160528 lange sluitertijden Kaloot 08Deze foto maakte ik met mijn smartphone…

En dit is de lange sluitertijd foto die erbij hoort. Mijn 3×50 inzending van week 20!

20160528 lange sluitertijden Kaloot 09
Sluitertijd 40 seconden, f 22 en ISO 100

Het was weer een heerlijk avondje buiten spelen! Gaan we snel weer eens, Joost en Margriet? Jesper wil vast wel weer chauffeur spelen… Ik wil nog wel eens naar Vlissingen naar het badstrand!

Links
www.margrietklippel.nl
www.joostjoziasse.nl
het kalootstrand (haaientanden)

 

 

5 reacties op “Kalootstrand”

Ik heb genoten van je blog, en van de avond. Lekker ontspannen! We gaan binnenkort wel weer op pad natuurlijk! Dit is zo’n mooi seizoen, en we wonen in zo’n mooi gebied!

Like

Ik vind het zulke prachtige foto’s met die langere sluitertijd ! Die laatste , van je inzending, woww die zou ik zo boven mijn bank willen. Mooi, sfeervol, zacht idyllisch. En dat gewoon made in Holland.

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s