Categorieën
3x50 Fotografie Natuur Zeeland

Buiten spelen

Vandaag hebben we een vrije dag want het is tweede Pinksterdag. En het is mooi weer. “Wolkjesweer!!!” appte Margriet vanochtend en inderdaad, het was perfect weer voor lange sluitertijden fotografie :) Dus de lenzen gepoetst, de tas ingepakt en hop… naar het Veerse Meer. Margriet had op Google maps met de zonnestand app al bekeken dat de zon daar precies goed zou staan.

De linkse foto is gemaakt met mijn Samsung Note 4, de rechtse met mijn Canon 700D met 50 mm lens en een 10 stops filter. ISO ingesteld op 100, diafragma f 20 en sluitertijd van 30 seconden. Ik vind het zo gaaf om alles zo mooi zacht te zien worden met deze techniek. De wolken, het water… het krijgt zo’n mooie mysterieuze uitstraling.

20160516 Veerse Meer lange sluitertijden 02
ISO 100, f 22 en 30 seconden

Het was een heerlijke ochtend. Lekker buiten in de zon, de jas kon zelfs nog even uit. En dan in zo’n prachtige omgeving. Ik zeg het wel vaker: wat wonen we hier toch mooi! #lovezeeland

20160516 Veerse Meer lange sluitertijden 04a

 

Deze ‘the making of…’ foto is ook weer met mijn smartphone gemaakt. Margriet zat heel braaf 30 seconden stil op het bankje… en dat was de moeite waard! De foto hieronder is het resultaat. Mijn 3×50 voor week 19.

Volgens mij is dit de eerste keer in twee en een half jaar dat ik mijn 3×50 projectfoto al op maandag klaar heb. In 98% van de gevallen maak ik ‘m pas in het weekend. Of ik plaats ‘m pas in het weekend want stel je voor… Maar nu twijfel ik geen seconde, dit is ‘m! 20160516 Veerse Meer lange sluitertijden 04
ISO 100, f 20 en 30 seconden

20160516 Annemarie
En deze foto maakte Margriet van mij. Ik ga niet graag op de foto maar deze is wel erg leuk! Bedankt zus!

2 reacties op “Buiten spelen”

Mooi blog en mooie foto’s. Heerlijk om zo op een extra vrije dag met onze hobby bezig te kunnen zijn. Het verveelt nooit, hè.
Op zoek naar nog meer mooie locaties!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s