Categorieën
3x50 Straatfotografie

DYTG 2016

Zaterdag 30 april. DYTG 2016. Een belangrijke dag in de agenda van zoonlief en een van z’n vrienden. Al maanden keken ze er naar uit en nu was het eindelijk zo ver. Op naar Utrecht!

DYTG staat voor Dutch You Tube Gathering. Ik moest het ook opzoeken, toen zoonlief erover begon :) Het is een bijeenkomst van allerlei mensen zien beroemd zijn op You Tube, of juist fan van die You Tubers. Ik had me van te voren wel een beetje ingelezen, of eigenlijk liever gezegd ingekeken, maar toch was ik totaal niet voorbereid op wat er komen ging. Wauw. Een bonte en luidruchtige mengeling van mensen in alle soorten en maten, van alle leeftijden en achtergronden. Hysterische meiden, in tranen na een ontmoeting met hun idool. Hyper jongens die sprintjes trekken om hun held in te halen en een handtekening te scoren. Gillende fans, die elke beweging van hun idool nauwlettend volgen. Wauw. Deze nieuwe helden en heldinnen zijn de boy-of girlbands van 2016.

20160430 DYTG 2016 05Sommigen maken zelf muziek en zijn beroemd geworden op You Tube.

De main stage met optredens van You Tubers en gillende fans voor het podium. Het volume neemt aanzienlijk toe als er gratis spellen of headsets weggegeven worden :)

“Timo, Timo…” Ik geloof dat hij een held is :)

Het feestje is zo groot, dat het zelfs een nieuwsitem was op het NOS nieuws op TV gisteravond. Tienduizend bezoekers dit jaar! Er is ook een NOS artikel over gemaakt.

20160430 DYTG 2016 09
Mijn 3×50 van week 16

En, hoe attent, ook aan de ouders is gedacht. Een heuse Parent Lounge met workshops als You Tube for dummies van onder andere de Vloggende Vader, haar vlechten door DeHaarSchool en sieraden maken door Craftmama. Daar kon moeders nog wat van leren!

20160430 DYTG 2016 15En om aan laten sluiten bij de muziekvoorkeuren van de ouders: Giel Beelens Talentenjacht “van slaapkamer naar stadion” had een eigen podium bij de Parents Lounge. Ik heb dus een strategische plek opgezocht en heb me prima vermaakt met een boek en de live muziek van Giels talenten. En af en toe mocht ik even op de tassen van de jongens passen :)

20160430 DYTG 2016 17Vanaf mijn strategische plek kon ik van dichtbij zien hoe die vlogs nou eigenlijk gemaakt worden :) Ik weet dus ook dat het niet in een keer goed is en dat je best geduld moet hebben als vlogger! Tijdens een van de opnames kwam er een grapjas langs die het haar van de presentatrice vol spoot met van die plakkerige slierten uit zo’n spuitbus hahaha!

 

Aan het eind van de dag kwamen de jongens de door hun verzamelde schatten laten zien en konden we, moe maar voldaan, weer in de trein terug naar Goes. Het was een goede dag!

Één reactie op “DYTG 2016”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s