Categorieën
3x50 Creatief

Druppels

Vandaag was het mooi weer om buiten te spelen! Uiteraard mét camera :-) In vervolg op de druppelfoto van vorige week, maakten Joost en ik vandaag een koffie-splash-foto. Het was heerlijk in onze achtertuin, lekker beschut en volop zon. We hebben dit weekend zelfs buiten geluncht en koffie gedronken. Genieten, dat prille begin van de lente.

Benodigdheden

  • Koffie
  • Een koffiemok
  • Suikerklontjes (veel)
  • Een onder- en achtergrond (wit in dit geval)
  • Lekker weer en een stralend zonnetje (of flitsers/lampen)
  • Een tuintafel
  • Een camera met een 50mm lens
  • Een statief
  • Een handige man die goed met suikerklontjes kan gooien :-)

We begonnen met een dubbelwandig koffieglas, omdat je dan de koffie goed kunt zien. Wat je helaas dan ook goed ziet, is de hoop suiker van de voorgaande pogingen op de bodem van het glas… En wat je niet goed ziet, is de afscheiding van het glas tegen de achterwand. Toch niet zo handig, dat glas.

Voor de volgende poging kozen we de Douwe Egberts koffiemok uit de collectie Hylper Heritage, zo lekker vrolijk gekleurd. Voor die mokken hebben we een paar jaar geleden heel Amsterdam afgelopen tijdens een familieweekend, deze mok mag zeker wel de hoofdrol spelen in week 9 van mijn serie 3×50 van 2016 :-)

Week_09_AnnemariedeBoer

Sluitertijd 1/320, diafragma f 16, ISO 100

Ik ben tevreden met het eindresultaat, en ik vind deze techniek leuk om te doen. Maar volgende week toch maar weer eens een ander onderwerp voor het 3×50 project. Ideeën zijn altijd welkom!

Oh enne, vind je zo’n fotoproject leuk maar is 50 weken een beetje veel van het goede? Van 28 maart tot en met 3 april kun je meedoen aan de Foto7daagse, een superleuk (en gratis) fotoproject georganiseerd door Mischa de Muynck! Als je meedoet laat het dan even weten, dan volg ik jouw foto’s tijdens de Foto7daagse :-)

6 reacties op “Druppels”

Leuk vervolg op vorige week! Gaaf om dit soort dingen uit te proberen. Met mooi weer en op de tuintafel is ideaal natuurlijk.
Heb je ook nog foto’s met een nog snellere sluitertijd gemaakt? Ik denk dat je dan het water nog meer zou kunnen bevriezen, zodat het nog iets scherper wordt. We gaan alvast weer nadenken over volgende week!!

Geliked door 1 persoon

Sneller ging niet, dan had ik te weinig licht. Dan kun je er weer licht bij zetten maar dan krijg je weer het probleem van timing ;-) Nu heb ik achter elkaar foto’s geschoten om het moment te kunnen vangen, en dan heb je inderdaad iets beweging in je koffie. Op zich vond ik dat niet storend maar ik wil inderdaad het nog wel eens proberen om het echt goed scherp te krijgen. Het wachten is dus op de aardbeientijd, zoals vorige week afgesproken!

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s