Categorieën
Familie

Tech

Een blogpost over sparen en hoe blij je dan kan zijn als je je doel gehaald hebt!

Beoordeel dit:

20160227 20160227 PC Lee 06_IMG_4843.JPG

Dit keer een blogpost over geld en wat je daar mee zou kunnen doen :) Zoonlief had al een tijdje een spaardoel: een snelle goede game-computer! Zijn oude computer, een tweedehandsje van mama,  kon niet alle spellen aan en werd steeds trager en trager. Grote neef J. had ‘m al eens onder handen genomen, maar ook dat bood niet genoeg soelaas.

Een nieuwe computer moest er komen. Samen met zijn grote neef (die doet IT op de HBO en bouwt ook zelf zijn computers) zocht hij de spullen uit die nodig waren voor een goede DIY game-PC en ze maakten een begroting. Voor de aanschaf van goede spullen was best een hoop geld nodig, en als je 11 bent dan verdien je nog geen dik salaris natuurlijk… Zijn zakgeld ging direct van onze bankrekening naar de zijne, elk rapportcentje ging in de spaarpot en ook zijn verlanglijstje voor zijn verjaardag was erg kort: € ‘s!

Ik was zelf nooit zo goed in sparen, vandaar dat ik hem graag wil leren wat de waarde daarvan is. Een tijdje geleden maakte ik een afspraak met hem. Als hij 2/3 van het benodigde bedrag bij elkaar zou sparen, dan zouden wij ‘m een spaarbonus geven én het laatste deel aan hem lenen. En afgelopen week was het zo ver. Dankzij zijn verjaardagsgeld had hij genoeg!

J. kwam langs om de juiste spullen te bestellen bij Alternate en gisteren was het dan ein-de-lijk zo ver: de PC kon gebouwd worden!

Een indrukwekkende stapel dozen met de diverse onderdelen, een hele bos kabels en stekkers, ventilatoren en schroefjes… stap voor stap werd alles in elkaar geschroefd, met elkaar verbonden en aangesloten. Soms werd zelfs een gebruiksaanwijzing geraadpleegd (vóórdat iets fout ging!) en dat is best vermeldenswaardig :)

20160227 20160227 PC Lee 19_IMG_4856
Mijn 3×50 van deze week: 1/60 met f 3.5 en ISO 1600

Best spannend was het moment dat de aan-knop voor het eerst ingedrukt werd..
20160227 20160227 PC Lee 29_IMG_4866
20160227 20160227 PC Lee 30_IMG_4867
En ja hoor, hij deed het, in één keer goed!

Mijn complimenten voor neef J. die de montage van alle onderdelen met heel veel geduld uitgevoerd heeft. Bedankt!

20160228_133154

 

5 reacties op “Tech”

Wat een goede ervaring om op te doen :-). Supertof zoals hij het allemaal heeft aangepakt en samen met zijn neef uiteindelijk het doel heeft gerealiseerd. En jij hebt een mooie serie foto’s weer om te delen :)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s