Categorieën
3x50 Fotografie

Workshop modelfotografie

Een leerzame en inspirerende workshop gehad bij Mischa de Muynck, met leuke resultaten!

Beoordeel dit:

Gisteren brachten we de dag door bij Heel Holland Fotografeert in de studio van Mischa de Muynck, onze vaste fotografiedocent van de Fotoclub van EPZ. Op het programma stond een workshop studio/modelfotografie!

Na een bakje koffie met een heerlijk stuk gebak van meesterbakker Anneke gingen we aan de slag. Eerst een stuk theorie over licht en studio apparatuur – heel leerzaam – en toen zelf aan de slag in de studio. Om de beurt mochten we het geleerde in de praktijk brengen en een mede-cursist fotograferen.

20160206 workshop AdB 04 20160206 workshop modelfotografie 27_IMG_4605
Sluitertijd 1/125, diafragma f 5,6 en ISO 100 

Deze foto van John is mijn 3×50 foto van week 04. Mischa hield een stuk blauw folie voor de studiolamp op de achtergrond. Links van John stond een studiolamp met een softbox en rechts een reflectiescherm. Bedankt John!

20160206 workshop AdB 06 20160206 workshop modelfotografie 49_IMG_4627
Sluitertijd 1/125, diafragma f 5.0 en ISO 100

Na een heerlijke lunch gingen we naar buiten. In Kortgene zijn veel fotogenieke plekjes te vinden en we gingen aan de slag met het natuurlijke licht en reflectieschermen.

Fotoclub lid Tineke was een zeer geduldig model die ook nog wel even in een sloep wilde klimmen voor een nautisch plaatje :)

20160206 workshop AdB 12 20160206 workshop modelfotografie 75_IMG_4653
Sluitertijd 1/400, diafragma 3.2, ISO 100

Collega Jan poseerde voor een tegenwind-foto op de steiger aan het Veerse meer.

20160206 workshop AdB 13 20160206 workshop modelfotografie 76_IMG_4654

We hadden af en toe wat toeschouwers, mensen langs de route maar ook een zwaan die even kwam kijken wat Margriet en John aan het doen waren :)

Ik ben tevreden over mijn foto’s en mijn hoofd zit vol ideeën om de nieuw opgedane kennis in praktijk te brengen. Bedankt mede-cursisten voor jullie geduld bij het poseren en bedankt Mischa voor een leerzame en leuke workshop en de nieuwe inspiratie!

Update

Margriet stuurde me een paar foto’s die zij van mij gemaakt heeft gisteren. Ik vind ze echt heel erg leuk en goed gelukt! Bedankt zus! Vooral deze vind ik heel mooi:

studiofotografie-5214 - kopie

Update 2: Mariëlle Hetterscheid stuurde me deze twee foto’s. Ze zijn echt leuk, bedankt!

 

4 reacties op “Workshop modelfotografie”

Ik vond het ook weer heel gezellig, leuk dat het altijd zo’n ontspannen sfeertje is. En ik ben erg benieuwd naar jouw foto’s. Volgens mij had jij een paar hele leuke foto’s van mij gemaakt, die wil ik dan nog wel toevoegen aan m’n blogpost :)

Geliked door 1 persoon

Bedankt voor je reactie! Zo’n gedeelde passie is inderdaad erg leuk Andrea! Margriet, Joost en ik doen vaker samen workshops of gaan op foto-safari. De rest van de familie is er inmiddels aan gewend want ook als we samen weg zijn, zoals in de herfstvakantie, gaan de camera’s natuurlijk overal mee naartoe. Portretten maken vind ik heel erg leuk – de uitdaging zit ‘m dan vooral in de natuurlijke uitstraling.

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s