Categorieën
3x50 Creatief Fotografie

Dikke Diva

Van het plan om kleur en repeterende vormen te fotograferen kwam vandaag niet veel terecht. Het werd een Dikke Diva die de hoofdrol speelde.

Beoordeel dit:

Soms ga ik van huis om een bepaalde foto te maken. Je kent dat misschien wel, zo’n idee wat al een tijdje in je hoofd zit. Vandaag ging ik op die manier op pad. Een foto met kleur en repeterende vormen, dat zou m’n 3×50 van deze week worden. Maar het liep anders…

Zoonlief en ik zouden even naar de IKEA in Breda om wat spullen te halen voor de woonkamer. Een paar ladekastjes voor in de boekenkast, een paar kussentjes voor de hondjes, een tas, een paar kleine plantjes en een afwaskwast – dat was het eigenlijk wel. Natuurlijk moest ‘ie nog even een paar bedden testen en we waren er tijdens lunchtijd dus ja… dan eten we Zweedse balletjes :)

20160131 IKEA 03

En oh ja, ik was weer zo handig om een showroom model tas mee te nemen dus ik moest nóg een keer naar boven en door de halve winkel naar de kassa. Lee vermaakte zich intussen wel met een zak schepsnoep…

Eenmaal thuisgekomen bleken de foto’s helemaal niet te zijn wat ik ervan verwacht had, in mijn hoofd zagen ze er echt heel anders uit!  Eentje was nog wel aardig, een bed met een stapel kleurige kussen en een ‘ontbijtje’ op een dienblad, maar daar was ik toch ook niet echt tevreden over.

Nieuw plan
Aangezien de wereld buiten maximaal 50 tinten grijs bevatte en het steeds regende, moest ik een alternatief binnenshuis bedenken. Volgende week gaan we aan de slag met studiofotografie tijdens een workshop van Mischa bij onze fotoclub, dus besloot ik de leenapparatuur van de club erbij te pakken en met flitsers aan de slag te gaan. Mijn eigenhandig gemaakte Dikke Diva (aanrader, zo’n workshop bij Malou) speelde de hoofdrol op het toneel van het 3×50 project vandaag. En na veel pielen met twee flitsers, een zender en twee ontvangers, een tentje en een plateau werd dit de foto van week 03.

Week_03_AnnemariedeBoer
Dikke Diva | 1/250 met f 16.0 en ISO 100

De techniek met de op afstand bediende flitsers heb ik bijna onder de knie. Het is me nog niet gelukt om de achterwand wazig genoeg te krijgen, daar zie je nu nog wat vouwtjes in. Maar wie weet krijg doe ik volgende week weer wat nieuwe kennis op en dan maak ik nog wel eens een foto-in-een-tentje!

7 reacties op “Dikke Diva”

Hee leuk, ik was ook bij Ikea dit weekend en heb die kopjes uit je 1e foto gekocht (oa …). Ik vind Dikke Diva er mooi op staan hoor, pas toen je schreef over de achtergrond zag ik pas de vouwtjes. Maar zelf kijk je altijd anders naar je eigen creaties :-). Ik vind het leuk om een stukje achtergrond bij de tot stand koming van een foto te lezen, zoals hierboven. Ook al werd het dan totaal iets anders dan je in 1e instantie in gedachten had.

Geliked door 1 persoon

Dank je Faabs! De kopjes zijn erg leuk, vrolijke kleuren :) Maar m’n keukenkastjes zijn al overvol, ik heb me ingehouden haha. Tja, zo werkt het inderdaad. Zelf zit ik er met m’n neus bovenop en staat zo’n foto ook nog eens beeldvullend op een 23″ scherm :) Enne, ik ben van plan om dat wat vaker te gaan toen, het proces achter de camera te ‘laten zien’.

Geliked door 1 persoon

Heb je het licht ook vanachter laten komen?! Dat kon toch ook? Ach ja, soms is het beter om niks in je hoofd te hebben en maar zien wat er gebeuren kan. Soms heb je geluk en soms heb je pech ;)
En zaterdag hebben we weer nieuwe inspiratie en kennis om mee aan de slag te gaan. Zeker handig op zulke grijze dagen als deze.

Geliked door 1 persoon

Bedankt mam. We hebben zeker een hele leuke dag gehad! En een productief weekend met het reorganiseren van de studeerkamer en het verzetten van de kasten. Kom maar eens een bakkie doen dan kun je het resultaat zien.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s