Categorieën
3x50 Familie Fotografie

3×50 2016

Vandaag zijn Margriet en ik van start gegaan met de 3e editie van het 3×50 project. Dat wil zeggen: 50 fotografen maken 50 weken lang een foto met een 50 mm lens. En wij doen allebei voor het derde jaar op rij mee.

Beoordeel dit:

Vandaag zijn Margriet en ik van start gegaan met de 3e editie van het 3×50 project. Dat wil zeggen: 50 fotografen maken 50 weken lang een foto met een 50 mm lens. En wij doen allebei voor het derde jaar op rij mee.

De eerste keer bracht ik in 50 foto’s mijn jaar in beeld. Afgelopen jaar werkte ik 50 weken aan een serie met als thema Zuiver Zeeuws. En dit jaar gaan Margriet en ik met verschillende technieken op het gebied van fotografie aan de slag. Vaak zullen we gewoon zelf aan de slag gaan, maar we zijn ook van plan om een aantal producties samen te doen. Zoals vandaag: flitstechniek. Bij de fotoclub van EPZ hebben we een aantal spullen in de uitleen zoals externe flitsers, een reflectie paraplu met statief en zender/ontvangers om de flitsers op afstand aan te sturen.

week_01_margrietklippel.jpg
Week 01 van Margriet – een portret van mij en m’n camera

20160117 the making of 01
The making of… (foto van Jesper)

20160117 portret 01
Week 01 van mij – een portret van Margriet en haar camera

Nu we toch alle spullen hadden staan, maakten we meteen stoere foto’s van de jongens!

En, omdat ik natuurlijk zelf heel erg van donker/zwart houd, maakte Margriet deze nog van mij.

20160117 portret 02

Voor de donkere foto’s gebruikten we de volgende instellingen: Sluitertijd 1/200 of 1/250, diafragma F14, ISO 100. Verder hadden we een externe flitser op een statief en een ‘flag’ – een stukje karton waarmee we de flits zo richtten dat die niet op de achtergrond kwam. Een VAL (Voice Activated Lightstand) is daarbij erg handig (bedankt Margriet en Jesper!).

Het was weer een leuke middag met een resultaat waar ik zelf erg tevreden over ben! En nu, op naar week 2 :)

4 reacties op “3×50 2016”

Ontzettend leuk dat jullie dit jaar een volgende stap kunnen maken, door soms samen te werken, prachtige fotos van de jongens ook, en wat leuk dat de instellingen erbij staan, kan ik nog iets van leren!!

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s