Categorieën
Aanraders Fotografie

Eindhoven; Van Abbemuseum

Met de EPZ Fotoclub een dagje op stap: naar het Van Abbemuseum en GLOW in Eindhoven.

Beoordeel dit:

20151114 Van Abbemuseum 08

Met de EPZ Fotoclub op stap; op zaterdag 14 november stond een dagje Eindhoven op het programma. In eerste instantie zouden we naar het Van Abbemuseum gaan voor de tentoonstelling van fotograaf Ed van der Elsken. Uiteindelijk was die tentoonstelling van de agenda gehaald om ons onduidelijke redenen, maar De Collectie Nu die nu te zien is in het Van Abbe bleek een hele leuke collectie te zijn. Veel variatie in onderwerpen en ook nog heel fotogeniek. Ideaal voor een uitstapje van de fotoclub ;-)

20151114 Van Abbemuseum 01

Een onderdeel van De Collectie Nu is een verzameling objecten die afkomstig zijn van Eindhovenaren. Hun meest waardevolle bezit heeft een plaatsje gekregen in een ruime lichte zaal en aan de wand hangen kaarten met de verhalen achter de onderwerpen.

20151114 Van Abbemuseum 03

We brachten een paar uur door in het in verschillende tijdvakken ingedeelde museum. Zelfs de lift was voorzien van een (muzikaal) kunstwerk – geniaal.

Persoonlijk ben ik niet zo’n enthousiast musea bezoeker. Te weinig geduld, ik heb niet zo veel met kunst, soms is het abstractieniveau me te hoog, ik begrijp het vaak niet. Deze collectie vind ik erg toegankelijk en interactief, er zit veel variatie in en ik heb me geen seconde verveeld. Heel leuk!

20151114 Van Abbemuseum 13

Het leuke van een uitstapje met meerdere hobbyfotografen is dat er zo veel verschillende foto’s gemaakt worden van dezelfde omgeving. Hoe andere mensen kijken en waar zij de focus op leggen (letterlijk en figuurlijk) is altijd heel leerzaam voor mij. De niveauverschillen kunnen ook erg interessant en leerzaam zijn!

20151114 Van Abbemuseum 14

Ik sluit deze blogpost af met mijn 3×50 foto van deze week. Zuiver Zeeuws met een twist: de Zeeuwse meisjes van de EPZ fotoclub in Eindhoven.

Na het museum hebben we heerlijk gegeten in restaurant Le Connaisseur in het centrum van Eindhoven (aanrader!). Het was een hele leuke dag, het enige jammere was het weer.

Wind en regen maakten het moeilijk om Glow Eindhoven fotografisch vast te leggen. Uiteindelijk hebben mijn zus Margriet en ik besloten om het beste ervan te maken en zijn we samen aan de slag gegaan. Margriet bediende de camera, en ik de paraplu’s. We zochten samen de onderwerpen uit en overlegden over de camera instellingen. Het is een hele leuke co-productie geworden die ik deel in een apart blog:

Eindhoven; Glow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s