Categorieën
Fotografie

Instagram/Latergramme

Een handige app om vanaf je computer of laptop Instagram berichten klaar te zetten #latergramme #instagram

Beoordeel dit:

latergramme

Ben je fan van Instagram? Dan is deze blogpost misschien leerzaam voor je :) Instagram is een van mijn favoriete social media netwerken. Als je gek op fotograferen bent, dan wil je natuurlijk ook je foto’s laten zien aan ‘de wereld’ en daar is Instagram heel goed in. Alleen al in Nederland heeft Instagram bijna 2 miljoen gebruikers. Het vierkante foto formaat heeft nog steeds mijn voorkeur, al is het soms leuk dat je nu ook liggende of staande afbeeldingen kan plaatsen. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van alle filters die Instagram rijk is. Ik trek hooguit het contrast iets omhoog, geef iets meer verzadiging mee aan een foto of maak mijn horizon recht. Als ik dat ooit nog eens leer, rechte foto’s maken, dan word ik gek van blijdschap :)

En de hashtags… Je moet er van houden. Een hekje gevolgd door een omschrijving in één woord van het thema van je foto. Je kunt zoveel tags toevoegen als je wilt – #fotografie #photograpy #haken #crochet. Hoe meer hashtags je toevoegt, hoe groter de kans dat je foto gezien wordt door mensen die ook iets hebben met het thema wat je benoemd in je hashtag. Want die zoeken in Instagram op trefwoord en alles wat getagd is komt in beeld. Hashtags invoeren dus.

En daar komt meteen het lastige van Instagram. Omdat het een netwerk is waar je alleen gebruik van kunt maken via een app op je smartphone, is het invoeren van hashtags niet zo efficiënt als ik graag zou willen. Ik moet eerst het hekje # opzoeken op het tweede scherm van mijn toetsenbord op mijn Note, en daarna het woord typen. Voor de volgende hashtag moet ik weer naar het tweede scherm, # aanklikken en terug naar het ABC. Gedoe allemaal.

Haak hashtags

Een tijdje geleden ben ik begonnen met het opslaan van verzamelingen van themagerelateerde hashtags in Google Keep, de handige digitale Post-It memo’s. Die kun je op je desktop gebruiken maar ook via een app op je smartphone. Vanuit Keep kun je die hashtags kopiëren en plakken in Insta. Makkelijk. Maar nog niet helemaal wat ik zocht.

latergramme

Pas ontdekte ik Latergramme. Yes. Dat is het! Denk ik :) Je kunt Instagram posts uploaden vanaf je computer (en tablet of telefoon). Je kunt ze vooruit plannen en voor een bepaalde datum/tijd klaarzetten. Je kunt er diverse Instagram accounts mee bewerken (handig voor ondernemers, lijkt me) en je kunt er zelfs met teams mee werken. Het posten van iets vanaf het web wordt zo ook een stuk eenvoudiger. Maar het grote voordeel voor mezelf is dat je op je computer met dat lekkere grote toetsenbord de begeleidende tekst kunt intypen inclusief alle hashtags. Geen gepiel meer op dat smartphone toetsenbord, snel lijstjes kopiëren en plakken vanaf Keep en klaar is Kees. Op de aangegeven dag/tijd krijg je op je smartphone een pushbericht dat je Instagram moet openen. Je krijgt dan de geselecteerde afbeelding op je scherm, en daar kun je dan je bericht op de normale manier versturen. Niet vergeten om even de door Latergram gekopieerde tekst in je Instagram berichtscherm te plakken :) Handig!

Dit had ik moeten weten tijdens mijn #100happydays serie. Je moest eens weten hoe vaak ik terug moest zoeken om te kijken welke #dag ik ook al weer moest posten. In Latergramme op je desktop kan je heel gemakkelijk zien welke berichten je wanneer gemaakt hebt! Inclusief de tekst en de hashtags die je daarbij gezet schreef.

Ik ben dus blij. Maar misschien is er nog wel een veel handiger manier om te Instagrammen?! Als jij de gouden tip hebt, dan hoor ik dat graag!

2 reacties op “Instagram/Latergramme”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s