Categorieën
3x50 Natuur Zeeland

Natuurwerkdag

Vanmiddag ben ik samen met mijn zus Margriet op pad geweest om het knotten van de wilgen bij de Zwaakse Weel te fotograferen tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag.

Beoordeel dit:

20151107 Natuurwerkdag 08

Vanmiddag ben ik samen met mijn zus Margriet op pad geweest om het knotten van de wilgen bij de Zwaakse Weel te fotograferen. Landschappen NL organiseert ieder jaar een Natuurwerkdag. Vrijwilligers gaan op die dag op heel veel locaties in het land aan de slag in de natuur. In Zeeland werd vandaag op 25 locaties gesnoeid, gezaagd en geknot. Al die vrijwilligers, volgens de website van Landschappen NL deden bijna 10.000 mensen in Nederland mee, helpen mee aan het behoud van onze mooie natuur. En wij maakten daar foto’s van :-)

Infopunt De Zwaakse Weel, van Natuurmonumenten, is het startpunt voor prachtige fiets- en wandelroutes. En vandaag het verzamelpunt voor de vrijwilligers die hielpen met het knotten van de Wilgen.

20151107 Natuurwerkdag 10

Dit is mijn Zuiver Zeeuwse 3×50 foto van deze week. Vrijwilligers aan het werk achter de karakteristieke Zeeuwse hoeve, waar het infopunt in gevestigd is. Van de takken maken ze natuurlijke heggen zodat er geen afval overblijft.

Een van de vrijwilligers liet ons zien dat in een van de knotwilgen spechten wonen. Aan beide kanten van de boom zit een spechtengat! In de nok van het infopunt woont trouwens een stel kerkuilen, maar dat zag ik pas later op de website. Schijnbaar kun je binnen in het gebouw live webbeelden bekijken van het nest en op de site van Natuurmonumenten staan ook beelden van de uilen.

20151107 Natuurwerkdag 13

Mooi Zeeland

Gelukkig hadden de vrijwilligers en mensen van Natuurmonumenten geen bezwaar tegen een paar fotografen, al waren er wel een paar die even wilden ruilen… Zwaar werk, dat knotten. Dat zal vast spierpijn opleveren voor sommigen. Maar, het is voor het goede doel en de knotwilgen staan er weer keurig bij voor de komende drie jaar!

3 reacties op “Natuurwerkdag”

ben blij dat jullie het zekere voor het onzekere hebben genomen wat de stieren betreft……het zijn toch mooie fotos geworden.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s