Categorieën
Zeeland

Omroep Zeeland

Vanmiddag waren Joost en ik samen met 498 andere bezoekers te gast bij Omroep Zeeland!

Beoordeel dit:

Vanmiddag waren Joost en ik samen met 498 andere bezoekers te gast bij Omroep Zeeland. Onze regionale omroep bestaat een kwart eeuw en de open dag is een van de festiviteiten rond het 25-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om eens een kijkje achter de schermen te nemen!

Geschiedenis

In 25 jaar is er veel veranderd. Op 1 januari 1990 net na middernacht zond de omroep voor het eerst uit. De radio uitzending begon met de memorabele woorden “Dit is Omroep Zeeland”. Radiojournalisten namen interviews en geluiden op band op en in de montagekamer knipte en plakte men de uitzending letterlijk aan elkaar.

Radio en TV

Elsa van Hermon van Goedemorgen Zeeland
Elsa van Hermon van Goedemorgen Zeeland

Tegenwoordig gaat het er iets anders aan toe. De verslaggevers van Omroep Zeeland zijn allround, ze maken zelf al het beeld- en geluidsmateriaal, nemen interviews af en zorgen voor quotes en inhoud voor de diverse media: radio, TV en natuurlijk ook internet/social media.

Oud-collega Stefan

Stefan Daane en ik

Een hele leuke verrassing: Stefan Daane van Omroep Zeeland leidde ons rond. Stefan is een oud stagiair van EPZ, ik heb hem leren kennen tijdens zijn meeloopstage in het derde jaar van zijn communicatieopleiding aan de HBO in Vlissingen. Leuk om hem hier weer te ontmoeten en door hem rondgeleid te worden :-) Stefan werkt op de internet redactie van de omroep en het was echt super leuk om zijn werkplek te zien en een kijkje in de keuken van de website en social media van de omroep te krijgen!

Zeeland Nu

Aan de achterkant van de TV studio is ook genoeg te zien. Alexander Dekkers legde uit hoe hij de autocue bedient waar de teksten op staan die hij leest in de uitzendingen van Zeeland Nu. De bezoekers mochten dat zelf ook eens proberen, best lastig om het juiste tempo aan te houden met het voetpedaal. Gelukkig kan ‘ie ook een stukje terug!

Presentator Alexander Dekkers

Alexander wilde ook wel even poseren voor mijn camera. Dit is mijn inzending voor het 3×50 project. Zuiver Zeeuws, toch?!

Omroep Zeeland: bedankt!

20151017 Omroep Zeeland 25

Omroep Zeeland: bedankt voor de hartelijke ontvangst en de leuke rondleiding!

4 reacties op “Omroep Zeeland”

Mooi verslag en mooie foto’s.
Volgende keer ga ik er ook graag een keer heen om een kijkje achter de schermen te nemen.
Jammer dat je geen foto hebt van jezelf achter de desk met de autocue..

Geliked door 1 persoon

Dank voor je komst naar Omroep Zeeland en je enthousiaste verslag Annemarie. Het is voor ons altijd leuk om te laten zien en horen wat er allemaal komt kijken bij ons werk en een praatje te maken met onze kijkers, luisteraars en bezoekers. Daar doen we het tenslotte allemaal voor!

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s