Categorieën
3x50 Fotografie Zeeland

3×50 2015

Een terugblik op de afgelopen 38 weken fotograferen voor het 3×50 project “Zuiver Zeeuws”.

Beoordeel dit:

Dit jaar doe ik voor de tweede keer mee aan het 3×50 fotoproject van Mischa de Muynck. Elke week maken vijftig deelnemers een foto met een 50mm lens en dat doen we vijftig weken achter elkaar, ik schreef er al eerder over. Drie keer vijftig dus! Dit jaar heb ik er voor gekozen om een thema te gebruiken als rode draad: Zuiver Zeeuws. Ik dacht van te voren dat het dan gemakkelijker zou zijn om een onderwerp voor de week te bedenken… Aan de ene kant is dat ook zo, het moet Zeeuws zijn en dan ben je al een stuk gerichter bezig dan zonder thema. Aan de andere kant is het ook wel een hele toer, vijftig weken aan een stuk en elke week weer iets nieuws bedenken!

Week_21_AnnemariedeBoer

De eerste tijd kwam de Zeeuwse knop regelmatig langs in diverse vormen en kleuren, en zocht ik het vooral dicht bij huis. Het is toch ook nog wel eens misgegaan – dan moest er op zondagavond nog gauw iets gemaakt worden ook al had ik van te voren had ik een hele lijst met onderwerpen bedacht. Soms komt er iets actueels tussendoor zoals het wapen van Zeeland waar in het voorjaar een hele discussie over was. Ik zag trouwens gisteren dat wij Zeeuwen mogen kiezen welk logo – inclusief leeuw – het dan wél gaat worden :)

Week_37_AnnemariedeBoer
De laatste tijd ga ik er weer wat vaker op uit voor de 3×50 foto, zo waren Joost en ik vorige week bij de Westerscheldetunnelweg om een foto te maken met lange sluitertijden zodat je zo mooi de strepen van de autoverlichting ziet. 20150919_septemberOnderweg werden we al getrakteerd op een prachtige lichtshow vlak voor de zonsondergang!

20150913 appels

De week daarvoor maakte ik een 3×50 foto in de boomgaard en Leander was mee. Hij maakte een paar foto’s met mijn smartphone – hij heeft de laatste jaren goed opgelet geloof ik. Zoals mijn schoonvader opmerkte: “Onder een appelboom liggen geen peren!” Ik denk dat dat de Zeeuwse variant is van het gezegde dat de appel niet ver van de boom valt :-)

2015025 Zeelandbrug
Gisteren waren Joost en ik bij de Zeelandbrug, want die mag natuurlijk niet ontbreken in een serie met als thema Zuiver Zeeuws.

Week_38_AnnemariedeBoer

Alles kwam samen, de lucht en de wolken, de gele boei, de strakke brug en na een tijdje wachten ook die felgekleurde  vrachtwagen die de brug zo mooi in perspectief plaatst. Dit was week 38 van de 50. Een van de foto’s van dit jaar waar ik heel blij mee ben!

week_38_margrietklippel
Werk in Uitvoering – Margriet Klippel-de Boer

Mijn zus Margriet doet ook mee aan het 3×50 project, zij heeft dit jaar gekozen voor het thema Werk in Uitvoering. Ze maakt geweldige foto’s en het is zo leuk om een gezamenlijke hobby te hebben. Joost, Margriet en ik gaan regelmatig samen op pad en het is mooi om te zien hoe ieder van ons zijn/haar eigen stijl ontwikkelt!

Meer foto’s van Margriet vind je hier: www.margrietklippel.nl

Ik heb nog best wel wat ideeën voor onderwerpen voor de komende weken voor mijn serie Zuiver Zeeuws. Ik heb nog de Zeeuwse dracht poppen van oom Bauke, die het denk ik heel goed gaan doen op het strand. De kerncentrale krijgt zeker nog een plaatsje in de serie, en verder hebben we nog wel wat Zuiver Zeeuwse lekkernijen zoals het Goesenaartje om een plaat van te schieten. Heb jij nog een leuk idee voor een van de resterende weken? Laat het me dan even weten!

3 reacties op “3×50 2015”

Leuke post, zus!
Het is een mooie Zeeuwse serie aan het worden, ik zal nog eens nadenken of ik iets weet om er aan toe te voegen!
Verder is het heel leuk om deze hobby met elkaar te kunnen delen en ik hoop dat we dat ook nog heel lang kunnen doen!

Geliked door 1 persoon

Ik vind het echt gaaf dat je een thema hebt gekozen en je daaraan houdt ook al is het ongetwijfeld soms moeilijk. Maar het geeft mij een hele leuke en goede indruk van het mooie van Zeeland, door je foto’s maar ook door je verhaaltjes erbij. Het is telkens weer genieten !

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s