Categorieën
Aanraders Fotografie

Paris

Een fotoverslag van een lang weekend samen in Parijs!

Beoordeel dit:

Op de verjaardag van mijn Lief vertrokken we voor een lang weekend naar Paris… hoe romantisch is dát?! Zonder kind, alles op ons eigen tempo… En dat is vooral afhankelijk van hoe fotogeniek de omgeving is.

Met de Thalys ben je er echt zó en het hoeft niet veel te kosten als je ruim van te voren de tickets boekt. Dat weten we dan ook weer ;-)

Na aankomst in ons appartement wandelden we op het gemakje naar de Arc de Triomphe en een rondje er omheen. Een paar dagen daarvoor waren de straten nog overbevolkt en eindigde de Tour de France daar in de stromende regen. De weergoden waren ons beter gezind… Een stralende zon een een mooie blauwe lucht met hier en daar een wolkje want dat staat zo mooi op de foto’s ;-)

Op vrijdag werden we wakker met alweer een aangename temperatuur en een lekker zonnetje. Na het ontbijt trokken we de wandelschoenen weer aan en gingen we gewapend met onze camera’s richting Champs-Élysées.

We liepen langs het Grand Palais en het Petit Palais (hoezo klein?!) en daarna staken we de Seine over naar het Hôtel des Invalides en de Dôme des Invalides waar we picknickten in het gras voor het gebouw. Gek, je voelt daar de metro onder je door dreunen als je daar zit…

Ineens leek de Eiffeltoren niet meer zo ver weg dus wandelden we op het gemakje die kant op. Dat ding blijft dan nog best een tijdje buiten je bereik en soms zie je ‘m helemaal niet meer door alle gebouwen om je heen. Onderweg op een terrasje genoten van een mini kopje heerlijke sterke koffie en gebruik gemaakt van het toilet. Dat is toch wel een andere ervaring dan ‘vroeger’. Ik heb dit weekend geen vies of stinkend toilet gezien! Zelfs de openbare toiletten op het Gare du Nord én de druk bezochte toiletten op de tweede etage van de Eiffeltoren waren schoon. Pluspuntje voor de Fransen ;-)

Een ander pluspuntje was het bedienend personeel. Stond Parijs vroeger bekend om de horkerige obers die nors je bestelling opnamen, tegenwoordig is dat heel anders. Vriendelijk personeel in de horeca en in bijvoorbeeld de supermarkt, we hebben geen hork ontmoet!

Zaterdag kochten we metrokaartjes voor de hele dag, want de wandeltocht van vrijdag zat toch wel een beetje in mijn benen… Het Louvre hebben we alleen van de buitenkant gezien – het weer was te goed en de rij veel te lang. Daarna naar Le Marais – de gezellige wijk met winkels, terrasjes en veel prachtige gebouwen. Ook de Notre Dame hebben we van buiten bekeken en op de foto gezet. Ons tempo ligt niet hoog maar we zien wel véél en komen thuis met een kaart vol foto’s en lege batterijen.

20150801_Paris_nuit_03

De zaterdagavond hebben we doorgebracht aan de voet van de Eiffeltoren. Wat een geluk dat het zulk mooi zomer weer was. Honderden mensen verzamelden zich rondom de toren en de sfeer was heel goed. Je moet natuurlijk wel opletten dat je zakken niet gerold worden en vooral niets kopen van allerlei straatventers. Ook zagen we de beruchte balletje-balletje spelers aan het werk. Uit de buurt blijven, zulke dingen kunnen je een hoop geld kosten!

Zondagochtend hebben we de boel weer ingepakt en na een ontbijtje zijn we met de metro naar Gare du Nord gegaan. Daar hebben we onze koffers in een bagagekluis achter gelaten en vervolgens zijn we op weg gegaan naar de Sacre Coeur en Montmartre. Wat een prachtige buurt. Een mooie afsluiter van ons lange weekend in Paris ♥

We hebben heel veel gezien en heel veel gedaan, maar nog lang niet alle tips van familie en vrienden zijn aan de beurt gekomen. Ach, Paris is always a good idea zegt mijn lieve vriendinnetje altijd… We gaan vast nog wel eens terug!

2 reacties op “Paris”

Leuk om te lezen. Hier alvast een tip voor een volgende keer: bezoek de Congiergerie, die ligt vlakbij de Notre Dâme. Dit museum is een indrukwekkend mooi om te bezoeken, aanvankelijk gebouwd als paleis maar ten tijde van de Franse revolutie deed het dienst als gevangenis, het was de tussenstap naar de guillotine. Ook koningin Marie-Antoinette verbleef daar en nog een aantal belangrijke personen voordat zij op het schavot van de guillotine hun eind vonden. Het is een indrukwekkend geheel, wij (Paul en ik) doken erin om te schuilen voor de regen, niet wetende dat dit zo’n bijzonder iets was om te bezoeken. Echt de moeite waard! Tegenwoordig wordt een deel gebruik als Paleis van Justitie…

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s