Categorieën
Aanraders Fotografie

Workshop avondfotografie

20150422_workshop-avondfotografie_01

Op woensdag 22 april hadden we met de fotoclub van het werk een workshop avond/nachtfotografie georganiseerd. Onze vaste docent Mischa de Muynck had een mooie zonsondergang besteld op de boulevard in Vlissingen! We ontmoetten elkaar bij Stefano’s voor een bakje koffie of kop thee en daar kregen we een stuk theorie van Mischa over het fotograferen in het schemer/donker.

Het gebruik van een statief, je image stabilizer uitzetten, hoe stel je nou je sluitertijden, diafragma en ISO waarde optimaal in – alles kwam aan de orde én we kregen de informatie mee op papier. Altijd handig! Zoals vaker met fotocursussen leek het mij tijdens de theorie bespreking errug logisch. Eenmaal op het strand  stond ik natuurlijk wel weer te hannessen. Hoe was het nou ook weer?! Gelukkig is Mischa heel geduldig en komt hij het gewoon nóg een keer uitleggen.

20150422_workshop-avondfotografie_08 20150422_workshop-avondfotografie_09

Het licht verandert razendsnel en voor je het weet is het uitzicht vanaf het strand weer compleet anders!

20150422_workshop-avondfotografie_03 20150422_workshop-avondfotografie_04 20150422_workshop-avondfotografie_05

Het was, zoals altijd bij workshops van onze fotoclub, erg gezellig en heel erg leerzaam. Ik had deze workshop al eens eerder gedaan aan het eind van de beginnerscursus maar voor mijn gevoel zijn mijn foto’s nu een stuk beter dan toen! Leuk om zo je eigen vooruitgang te zien. Oke, de wind was koud en aan het eind van de avond stond ik echt te blauwbekken maar ik had het experimenteren met de Pixel Stick toch niet willen missen! Hilarisch – we hadden op een gegeven moment zelfs publiek en Mischa maar heen en weer lopen met zijn licht sabel… Dit zijn een paar van mijn foto’s met de PixelStick – m’n lief is een echte Engel!

20150422_workshop-avondfotografie_10 20150422_workshop-avondfotografie_12 20150422_workshop-avondfotografie_11

Een echte aanrader wat mij betreft, deze workshop. Mischa geeft ‘m regelmatig – kijk even hier voor de mogelijkheden. Ik heb genoten van een avondje buiten spelen met m’n camera en ben tevreden over het resultaat!

Mijn 3×50 bijdrage van deze week vind je hier: http://www.3×50.nl/2015/week-16-annemarie-de-boer/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s