Categorieën
Aanraders Natuur

Fietsen Scoort

Fietsen. Tja, wat zal ik er eens van zeggen. Het is niet echt m’n hobby. Tien jaar geleden vond ik het nog wel leuk. Met de toen nog kleine man in het zitje aan het stuur, een beetje rond het dorp fietsen en schaapjes kijken. Een paar jaar daarna kochten we een ‘annie-fiets’. Een aanhanger-fiets dus. Super leuk, de toen al iets grotere kleine man zat op een fietsje en dat hing vast aan de mijne. Waar ik ging, ging hij.

Fietsen was toen best heel leuk. Lekker kletsen onderweg en je ziet nog eens wat als je < 80km per uur gaat. Op deze foto’s zie je ons naar het zwembad fietsen. Met neef Jesper. Die past al lang niet meer op dat fietsje, net als Lee :)

22082009176

In die tijd fietste ik ook regelmatig naar mijn werk. Heerlijk om even lekker wat frisse lucht te krijgen, je hoofd is leeg als je thuis komt en je beweegt lekker een paar keer in de week. Maar ja, er zitten ook wat nadelen aan. Als ik 10 km gefietst heb dan heb ik een kop als een boei en dan moet ik echt even douchen… Dat kán op zich wel op mijn werk, maar het is een hoop gedoe en het kost tijd. Vroeg van huis, dat is het volgende nadeel. Fietsen (en douchen op het werk) kost toch wat meer tijd dan thuis douchen en in de auto springen. Uiteindelijk deed ik het steeds minder vaak. Lees: nooit. In 2013 boekte ik 20 km op mijn dashboard op Fietsen Scoort. Eén dag gefietst naar het werk: ’t is de moeite. Ik nam mezelf voor om dit aantal in 2014 te verdubbelen…

Vorig jaar had ik een weekje de beschikking over de elektrische fiets van mijn moeder. Ha! 80 km in mijn overzicht op Fietsen Scoort. Da’s toch mooi vier dagen op de fiets. Op die e-bike gaat het allemaal een stuk makkelijker. Natuurlijk, je moet nog steeds zelf trappen, maar de ondersteuning die je krijgt maakt het net even wat gemakkelijker. Op ma’s fiets kwam ik onbezweet aan het op het werk, met een fris blosje ipv een knalrode kop :)

Ik besloot zelf een elektrische fiets aan te schaffen en ging op zoek. Samen met Joost en m’n schoonvader onderzocht ik de mogelijkheden: een ombouwset aanschaffen en mijn huidige fiets ombouwen. Dat had op zich best gekund want m’n zwarte Gazelle had ik drie jaar geleden gekocht en ik geloof niet dat er al 300 km op de teller stonden… Maar het was een lichtgewicht fiets en misschien toch niet geschikt om te gebruiken in combinatie met een motor en accu. Vervolgens hebben we het internet afgespeurd naar betaalbare e-bike. Tja, je komt van alles tegen maar hoe het nou echt zit met kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie – dat weet je natuurlijk maar nooit.

Bliek

Uiteindelijk ben ik met m’n Gazelle naar een van de fietsenwinkels hier op het dorp gegaan: Bliek Tweewielers. Een familiebedrijf, een betrouwbare zaak, en mijn vroegere buren in de Stationsweg. Johan en Tanja Bliek hadden verschillende elektrische fietsen staan in diverse prijsklassen. Ik heb een paar testritjes gemaakt en bij de tweede fiets was ik al verkocht.

2015-03-30 17.08.19

Een tweedehands Sparta Ion L met een goede accu: 100% in orde, lieten ze me zien op de laptop. Een keurige zwart/zilveren fiets, strak in de lak. Ik kreeg een nieuwe achterband en nieuwe tandwielen en zelf kocht ik er nog een heerlijk verend zadel bij en een paar mooie fietstassen. En zoals altijd kreeg ik een mooie inruilprijs voor mijn eigen fiets. Nu rijd ik de koning te rijk op mijn nieuwe fiets :)

fietsenscoort

De eerste 40 km heb ik de afgelopen week al geregistreerd op Fietsen Scoort (even kijken op die pagina hè, en dan vooral wie er bovenaan staat in de Top 10-en :)) en ik weet zeker dat er nog veel kilometers zullen volgen. Ik heb net op de website elektrabikes.nl uitgerekend wat mijn besparingen zijn en als ik elke week 2 dagen fiets dit jaar, dan fiets ik er 20880 kcal af en bespaar ik me een hoop centjes aan brandstof. En het is goed voor het milieu, en ik krijg regelmatig beweging en frisse lucht en… en… en… LOL Fietsen Scoort, dus. Misschien wordt fietsen nog wel eens mijn hobby :)

Bronvermelding: de uitgelichte foto bij deze blogpost is gemaakt door Margriet Klippel.

3 reacties op “Fietsen Scoort”

Goed bezig joh ! Ik zie steeds meer e-bikes om me heen, idd mensen die hem hebben om het nuttige met het aangename te combineren (naar het werk en beweging). Goede stap van je, op naar die 20880 calorieën !

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s