Categorieën
3x50 Creatief Fotografie Zeeland

3×50 1e 10

3x50 week 01

In 2015 doe ik voor de tweede keer mee aan een fotoproject van Mischa de Muynck, de 3×50. Ik schreef er al eerder over… 50 fotografen maken elke week één foto (dus 50 per week) met een 50 mm lens. Inmiddels zijn er tien weken voorbij en heb ik dus tien foto’s in mijn serie met als thema Zuiver Zeeuws.

De karakteristieke Zeeuwse knop kwam in de afgelopen tien weken al een paar keer voorbij, en natuurlijk ook de leeuw uit het logo, ineens heel actueel in januari. Het mooie Zuid-Beveland heeft een keer de hoofdrol gespeeld, en het strand en de schelpjes. Wat ik zelf het leukste vind, zijn de foto’s met de Zeeuwen. Eerst Jeanet uit Arnemuiden met haar Zeeuwse visserstruien-meebrei-deken, daarna molenaar Bas Quist (zijn hand, ik heb andere foto’s gemaakt waar hij helemaal op staat ;-) en vandaag Cees Maurice uit Nisse met zijn trekpaard.

Week 10 3x50

De 50 mm lens leer ik nu pas echt kennen, naar mijn gevoel. Vorig jaar maakte ik foto’s zoals het op dat moment uit kwam. Geen thema, gewoon mijn jaar vastgelegd in 50 foto’s. Lukte iets niet met de 50 mm, dan maakte ik gewoon een andere foto die wel lukte :) Ook leuk, maar na een jaar had ik dat wel gezien. Vandaar dat ik de lat wat hoger heb gelegd, dit jaar. Het thema geeft een bepaalde structuur.

Dit jaar ga ik veel meer op pad of aan het werk met een bepaald concept in mijn hoofd wat past bij mijn thema Zuiver Zeeuws. Soms heb ik alle tijd om te spelen met licht en instellingen, zo’n zeepje is best geduldig. Een paar weken terug in de molen bleek weer eens dat de ruimte soms beperkingen oplevert als je met een vaste lens fotografeert. In- en uitzoomen doe je dan namelijk met je voeten en in de molen was de ruimte vrij beperkt. Vandaag was het juist weer de afstand die voor een uitdaging zorgde. Ik was er niet op gekleed om slootje te springen en wilde het (best grote) paard ook niet laten schrikken door te gaan rennen (LOL – een poging te doen tot). Soms zou je op zo’n moment aan je zoomlens willen draaien om de boel wat dichterbij te halen ;-) Het lukte uiteindelijk wel met de 50 en bij thuiskomst heb ik dan ook echt een tevreden gevoel: missie geslaagd.

Met fotograferen blijf ik nieuwe dingen leren. En daar houd ik van! De belangrijkste les van vandaag was: altijd je camera bij je hebben :-) Waar ik benieuwd naar ben: rijd jij wel eens om of terug om een foto te maken?

2 reacties op “3×50 1e 10”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s