Categorieën
Aanraders Creatief Fotografie

Foto7daagse

Vorig jaar deed ik mee aan de Foto7daagse, een initiatief van fotografie docent Mischa de Muynck. Het idee: zeven dagen een foto maken en plaatsen, elke dag een ander woord als leidraad. In die zeven dagen leerde ik anders kijken. Niet alleen door de opdracht, maar vooral ook door het kijken naar foto’s van andere deelnemers. Er deden toen ongeveer 3500 mensen mee en het is zo leuk om de tag #f7d en #foto7daagse overal op te zien duiken en te zien hoe veel verschillende ideeën er uitgewerkt worden met een en hetzelfde woord.

Heel Holland Fotografeert

Je hoeft overigens geen luxe camera te hebben om mee te doen met dit leuke project… Zoals Mischa altijd zegt: de beste camera is die camera die je bij je hebt! Je kunt foto’s maken met een spiegelreflex of compact camera, maar ook gewoon met je smartphone :-)

foto7daagse logo

16 t/m 22 maart 2015

Dit jaar is er weer een Foto7daagse, van 16 t/m 22 maart. Meer informatie vind je op de website http://www.foto7daagse.nl. De deelname is gratis! Om je een idee te geven van de opdrachten van 2014 en wat ik daarvan gemaakt heb, laat ik je hieronder mijn foto’s zien.

Foto7daagse 2014
Foto7daagse 2014 dag 1 | ondersteboven – met Joost in de hoofdrol

Foto7daagse dag 2 | speelgoed
Foto7daagse dag 2 | speelgoed

Foto7daagse dag 3 | Drie
Foto7daagse dag 3 | drie – de drie neven wilden wel even poseren voor de foto7daagse

Foto7daagse dag 4 | Vergeten
Foto7daagse dag 4 | vergeten

Foto7daagse dag 5 | Een kleur
Foto7daagse dag 5 | een kleur – met Gundi van It’s a G nail

Foto7daagse dag 6 | Lekker
Foto7daagse dag 6 | lekker – mijn associatie met het woord ‘lekker’ is duidelijk ;-)

Foto7daagse dag 7 | Mezelf
Foto7daagse dag 7 | mezelf

En dit schreef ik bij die laatste foto…

Wat was het een leuke week! De foto7daagse, twee dagen Lightroom workshop en prachtig weer! Maar nu is het wel tijd om mezelf bezig te gaan houden met ‘nuttige’ dingen ;-)

Leuk om weer even terug te kijken naar mijn foto’s van de foto7daagse van vorig jaar. Ik kijk er naar uit om op 16 maart weer aan de slag te gaan met de opdrachten! Als je vorig jaar meedeed, ben je als het goed is vanzelf aangemeld en heb je al een mail van Mischa ontvangen. Doe je dit jaar voor het eerst mee? Leuk! Ga dan naar www.foto7daagse.nl en schrijf je in. Ik ben benieuwd naar je foto’s!

Één reactie op “Foto7daagse”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s