Categorieën
3x50 Aanraders Fotografie Zeeland

3×50 2015

3x50 week 01

Dit jaar doe ik voor de tweede keer mee aan het 3×50 project. In 2014 werkte ik niet met een thema, de vijftig foto’s lieten mijn leven in dat jaar zien met alle bijzondere momenten maar ook gewone huis, tuin en keuken dingen. Dit jaar ga ik een serie van vijftig foto’s maken met als thema Zuiver Zeeuws. Deze eerste foto brengt een typisch Zeeuwse vorm in beeld: de Zeeuwse knop. In dit geval is het een stukje zeep. Je ziet deze vorm in Zeeland overal terug, de Zeeuwse knop wordt verwerkt in allerlei voorwerpen en artikelen zoals sieraden, beddengoed, chocolade maar ook fietsbellen. Zuiver Zeeuws dus!

3x50_logo

Wat is nou eigenlijk ‘3×50’? Deze tekst staat op de website van het project:

Het 3×50 project is een project dat in 2014 gestart is. Vanaf het begin van 2014 zullen 50 fotografen iedere week, gedurende 50 weken, een foto maken met de 50mm lens. Aan het einde hebben we dus 2500 foto’s gemaakt. Alle foto’s zijn te zien op deze website. Inmiddels zijn we bij editie 2015, wederom gaan 50 fotografen het 3×50 avontuur aan. Het project is bedacht door Mischa de Muynck, fotograaf en fotografiedocent.

Zuiver zeeuwse Onderwerpen

Natuurlijk ga ik voor de serie Zuiver Zeeuws niet alléén voorwerpen fotograferen. Ik heb al een heel lijstje aangelegd met locaties, mensen en andere onderwerpen die verwant zijn aan Zeeland. De Zeelandbrug moet er op, maar ook een foto van het mooie plaatsje Veere. Het lijkt me ook leuk om een paar portretten van (bekende) Zeeuwen toe te voegen aan de serie. En misschien lukt het om eens op bezoek te gaan bij Omroep Zeeland of bij de PZC? Lekkernijen mogen natuurlijk ook niet ontbreken: Zuiver Zeeuws bier, bolussen en babbelaars. Mmmmmm… ik heb er echt zin in :-)

Jouw idee is welkom

Er is nog ruimte op mijn lijstje met onderwerpen voor 2015! Heb jij een leuk idee voor een foto met het thema Zuiver Zeeuws? Stuur me dan even een berichtje en wie weet werk ik jouw idee uit in een van de komende 49 weken…

5 reacties op “3×50 2015”

De kerncentrale staat natuurlijk al op mijn lijstje met onderwerpen Andrea! Maar de knollen heb ik er meteen bij gezet. Heb net een oud ‘paeremes’ meegekregen van mijn schoonmoeder… Ik denk dat ik straks zoveel ideeën heb dat er niet genoeg weken in 2015 zitten ;-)

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s