Categorieën
Aanraders Persoonlijk

Goede voornemens?

Doe jij aan goede voornemens? Heel veel mensen nemen zich voor om op 1 januari dingen te veranderen in hun leven en/of hun gedrag. Eindelijk stoppen met roken bijvoorbeeld, afvallen, meer bewegen, op tijd naar bed gaan, minder tijd spenderen op internet, meer lezen, minder overwerken, een betere balans tussen werk en privé zoeken – de lijst is eindeloos.

Ik heb het vroeger ook wel eens geprobeerd. Op 1 januari stoppen met roken, ’s nachts om 12 uur de laatste peuk roken en dan… Op 1 januari beginnen met gezonder leven, en dan… Op 1 januari een abonnement op de sportschool in laten gaan en dan… En dan, wachten op de magie? Alsof je dan meer kans van slagen hebt, op nieuwjaarsdag? Alsof er een uitknop zat op die slechte gewoontes en die zou ik dan vinden op nieuwjaarsdag? Mwah. Dat werkte voor mij niet, dus. Vanaf dat moment had ik nog maar één goed voornemen: stoppen met goede voornemens en beginnen met plannen maken.

Afgelopen zomer maakten Joost en ik een plan om te stoppen met roken. En dat plan is succesvol! We hebben nu al een half jaar geen sigaret meer gerookt. We dampen nu met behulp van een elektrische sigaret en we hebben het nicotine gehalte in dat half jaar afgebouwd van 18 mg naar 6 mg. De volgende stap is nul. En dan heb ik het doel van het plan bereikt :-) Dan ben ik niet alleen rookvrij maar ook nicotinevrij!

En nu is het tijd voor het volgende plan! We hebben hele gezellige kerstdagen gehad met onze families. Traditiegetrouw hebben we ook heel (heel!) lekker gegeten…

Ik weet niet of je deze spreuk kent?

kerstkilos

Na Nieuwjaarsdag ga ik beginnen met de uitvoering van het volgende plan: gezond eten en meer bewegen. Vorig jaar ben ik met behulp van de ideeën van Mieke Kosters ruim tien kilo afgevallen. Nu is afvallen nooit zo’n probleem, maar een stabiel gewicht houden wel. En helaas, dat is me ook de laatste keer niet gelukt. Niet alles is er weer bij gekomen, maar de helft toch zeker wel. En ik weet hoe dat komt :-) Elk pondje komt door het mondje… zo simpel is het natuurlijk echt! Dus dit keer ga ik het anders aanpakken. Het plan is om me de gezonde eetgewoontes eigen te maken en ze blijvend onderdeel te maken van m’n levenswijze. Het klinkt simpel en dat is het ook eigenlijk :-) Dus… Dat ga ik doen!

En, hoe zit dat met jou? Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Of heb je een plan gemaakt? Ik ben benieuwd!

4 reacties op “Goede voornemens?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s