Categorieën
Aanraders

Inbox by Gmail

Anderhalve week geleden las ik op Google+ een artikel van USA Today over de nieuwe Inbox by Gmail. Interessant leesvoer, zeker voor een Google fan als ik. In deze blogpost beschrijf ik mijn eerste ervaringen met Inbox. 

Google logo

Ik denk dat ik Gmail al gebruik van vlak na het begin ervan – een jaar of tien. Heerlijk, zeker in die tijd, om gewoon overal bij je mail te kunnen en een bijna onbeperkte opslagruimte online te hebben. In het begin liep er een tellertje waarop aangegeven werd hoeveel opslagruimte erbij kwam :) Gmail was toen heel vernieuwend en het heeft jarenlang uitstekend dienst gedaan. Ik heb Labs ook altijd gebruikt om nieuwe mogelijkheden uit te proberen en een aantal ervan behoren tot mijn standaard ‘uitrusting’ qua mailen. Zoals verzenden ongedaan maken, voor van die oeps-momenten dat je net na het verzenden denkt oooooh shit. Heeft me al meer dan eens gered! Andere Lab functies zijn inmiddels vast opgenomen in de standaard functionaliteit van Gmail maar… we leven nu in 2014 en een mailbox kan nog veel efficiënter. Gelukkig vindt Google dat ook en voila:  Inbox by Gmail.

Het begint goed. Een mooi overzichtelijk ontwerp van de pagina. Lekker ruim, functionele strakke knoppen, licht en goed qua kleurgebruik. Indeling van de mails in vandaag, gisteren en deze maand. Je kunt dingen bundelen en die bundels kun je naar wens zichtbaar laten worden: direct als er mail binnenkomt in de bundel, maar ook één keer per dag of per week. Advertenties zie ik (nog) niet, dat is ook een pré, Je kunt mails vastzetten met een muisklik, en als je dan de schakelaar omzet zie je alleen je vastgezette mails – want daar moet je nog iets mee doen. Je kunt dingen ‘snoozen’, net als met een wekker; uitstellen tot morgen, volgende week, ooit óf je kunt een datum en tijd opgeven tot wanneer je de mail wilt snoozen. Je kunt ook herinneringen invoeren. Nu gebruik ik daar Wunderlist voor dus die zal ik niet gaan gebruiken in Inbox.

De app heeft handige extra’s. Daarin kun je snoozen op basis van locatie, dus bijvoorbeeld uitstellen tot je weer thuis bent. De standaard bundels zijn reizen, aankopen, financieel, sociaal, updates, forums en reclame. Bij de reizen schijnen volgens het artikel in USA today veel handige dingen te zitten zoals actuele informatie over je vlucht… maar goed, dat kan ik nu niet testen ;-) Je kunt zelf ook bundels toevoegen. De reclamebundel bekijk ik maar een keer per dag. Daar had ik dan ook wel meteen een oepsje mee want ik had bij de NS treinkaartjes en toegangstickets voor de Kreadoe in Utrecht gekocht maar die kwamen niet tevoorschijn omdat ze in de reclamebundel zaten. Je kunt dan weer wel zelf aangeven dat mails naar een andere bundel moeten en dan kan je ook nog kiezen om dat eenmalig te doen of altijd.

Tot nu toe ben ik erg positief over Inbox. En er komt meer. In USA Today staat: “So Google set out two years ago to make e-mail easier to use whether on desktops, smartphones or tablets, Gawley said.” Gawley is de product director van Gmail and Inbox. Go Gawley :)

Een ding heb ik nog niet uitgevogeld: hoe ik mailadressen van andere afzenders toe kan voegen aan mijn contactpersonen. Daar moet ik nu dus nog even voor naar Gmail…
[update] Ik kon het ook niet vinden in het Helpcentrum van Inbox. Op het Inbox Forum werd dezelfde vraag gesteld en het antwoord is dat gebruikers op dit moment nog geen contactpersonen kunnen beheren vanuit Inbox. Ik neem aan dat daar binnenkort verandering in komt ;-)

Mijn drie invites (die overigens pas na een paar dagen verschenen bij de rode plus) zijn al op. Mijn zus en twee neven hebben ze gekregen. Natuurlijk verwacht ik van hen natuurlijk wel een reactie hieronder waarin ze laten weten hoe Inbox bij hen bevalt!

Wil jij ook een uitnodiging voor Inbox by Gmail? Stuur dan een inbox@google.com en heb even geduld :) Bij mij duurde het drie dagen voordat ik de invite binnen had. Of gebruik jij Inbox al? Ik ben benieuwd naar jouw tips en ervaringen!

7 reacties op “Inbox by Gmail”

Bedankt voor je invite voor Inbox.
Heb het net een uurtje in gebruik en in het begin was het even uitvogel maar nu ik het een beetje door heb, lijkt hef me een vooruitgang op de traditionele Gmail-app.
Het werkt gewoon veel handiger, logischer en overzichtelijker.
:-)

Geliked door 1 persoon

Ik ben blij met inbox, goede vormgeving, mooi strak.
Het is even uitvogelen welke mogelijkheden er nu allemaal toegevoegd zijn, maar dat is een kwestie van tijd. Blij mee!
de mogelijkheden

Geliked door 1 persoon

Klinkt interessant ! Ik heb nu verschillende gmail-accounts om bijvoorbeeld de stroom aan reclame en nieuwsbrieven te kanaliseren. Die gaan allemaal naar een ander adres dan de mails met vrienden en familie. Dat zou met dit niet meer hoeven dus, ideaal als je alle reclamezooi in 1 bundel kan gooien en dan eens per dag doorlopen.

Is het ook al te gebruiken op je mobiel of wens ik dan te veel ?

Geliked door 1 persoon

ps. vandaag wel bij een vriend de nieuwe versie van de Gmail-app gezien die binnenkort wordt uitgerold. Kun je ook andere emailaccounts in kwijt en heeft ook weer nieuwe functies. Zag er knap uit, ben daar ook erg benieuwd naar !

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s