Categorieën
Aanraders Persoonlijk

Note 4

Ein-de-lijk. Daar issie dan. Tadaaaaaaaa… de Samsung Galaxy Note 4! In deze blogpost vertel ik over mijn eerste ervaringen met het toestel en laat ik zien wat ik er op heb staan (#WOMP oftewel What’s On My Phone). 
20141021_GN4_verpakking

Mijn abonnement bij T-mobile verloopt op 1 november en zoals gebruikelijk mag je dan al een paar maanden van te voren een nieuwe telefoon uitzoeken. Samsung-fan als ik ben, heb ik de S5 overwogen. Een mooi toestel en een goede vervanger voor de S3 die ik nu twee jaar in gebruik heb. Maar ja, de Note 4 zat er ook aan te komen. Al maanden volg ik de smartphone websites, bloggers en twitteraars die schrijven over de Note 4. Eerst waren het steeds geruchten. Het zou wel eens kunnen dat… en dan weer van die dingen om je lekker te maken :) M’n lief heeft al een tijd een Note 3 en stiekum was ik best jaloers op de handige features en de mooie uitstraling van die Note. Dus… ik heb gewacht. Best lang, vind ik zelf. M’n zus vindt me een ‘pubert‘. Tja. Daar valt niets tegenin te brengen :)

Pubert

Goed, de Note 4. In het doosje, zoals je bovenaan ziet, de standaard items. De telefoon zelf, uiteraard. De accu, USB laadsnoer, snellader voor het stopcontact, oortelefoon. Verder zit er nog een soort klemmetje bij om je simkaart te kunnen verwijderen. En een paar kleine stokjes (?) waarvan ik de functie nog niet ontdekt heb.

Aan de slag. Oude simkaart erin, en de installatieprocedure doorlopen. Heerlijk is dat tegenwoordig. M’n google mail account invoeren en tadaaaa, daar gaat ie dan. Alles wordt goed gezet en geinstalleerd, ook al m’n gedownloade apps verschijnen als vanzelf in beeld. Als een zonnetje.

Een klein narigheidje: toen ik mijn nieuwe simkaart had geactiveerd, bleek er een verkeerde simkaart geleverd te zijn met de Note. Een Nano kaart. En die was te klein. Dusss… moest ik nog ff gauw naar Goes naar de T-Mobile shop om een nieuwe adaptor te gaan halen, volgens Cees van de T-Mobile chat. De service van T-Mobile is trouwens de laatste tijd sterk verbeterd. Mede dankzij mensen zoals Cees!  Hij ging er wel eentje opsturen maar daar kon ik natuurlijk niet op wachten… Want geduld, dat had ik nu wel lang genoeg gehad. Dus nog gauw ff naar Goes. Prima service in de shop, ik was binnen no-time weer online. Met een nieuwe simkaart, want zo’n adaptortje is ook maar modderen. Meteen even de verzekering in orde gemaakt. Hoesjes hadden ze nog niet, dus heb ik bij een van de buren van de T-Mobile shop een siliconen cover gehaald en zo’n screen protector. Want ik krijg binnen 6-8 weken ook nog de gratis S View cover van de Samsung promotie. Toe maar :)

2014-10-21 18.04.01

En dan de S-pen maar eens proberen. Dat is echt super handig. En de integratie met Evernote maakt het helemaal af. Wat een gemak!

Test S-pen

Alles wat ik met de hand schrijf kan ik in Evernote weer oproepen en dat houdt dus in dat ik weer gewoon, zoals vroeger, aantekeningen kan maken in mijn netste handschrift :) Met dat verschil dat ik elke dag een mooi ‘schrift’ zonder ezelsoren heb om in te werken!

Ik kan met de S-pen stukjes scherm selecteren en delen:

20141021_prtscn
Z
o ziet mijn homescreen er nu uit :) Natuurlijk moet ik nog zoeken naar mooie achtergrondjes en de boel organiseren zoals ik dat wil. Wat ik nog moet uitvogelen zijn de nieuwe apps die meegeleverd worden door Samsung: S Health (jeej, met stappenteller die na een uur op je kont zitten zegt dat het tijd is voor een wandeling) – Smart Remote en Pen.Up. Maar of ik dat laatste moet doen vraag ik me af, ik kan helemaal niet tekenen ;-) Ik heb in elk geval nog genoeg te doen. Want er moet natuurlijk ook nog gehaakt worden haha!

Wat mij betreft is de Note 4 absoluut een aanrader! Mooi om te zien en ongelofelijk compleet qua functies en mogelijkheden. Morgen op mijn vrije dag ga ik de camera eens goed testen. De specificaties zien er veelbelovend uit en wat ik tot nu toe heb gezien van de mogelijkheden stemt me heel positief.

Wordt vervolgd!

3 reacties op “Note 4”

Wow Annemarie hij ziet er geweldig uit ! Dat was het wachten wel waard denk ik :). Erg herkenbaar trouwens de frustratie over die simkaart en niet nog langer willen wachten hahaha. Ik ben erg benieuwd naar welke nieuwe apps je nog ontdekt, ik lees het graag ! Note-enhaakze ! :)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s