Categorieën
Persoonlijk

25 random facts

Fabi daagde mij (en jou :)) uit om mee te doen aan een in blogland rondwarende tag: 25 random facts about me… Een blogpost schrijven met 25 feiten over jezelf. Lekker belangrijk natuurlijk, maar wel leuk. Goed, daar gaan we. Random, dus niet in een bepaalde volgorde.

 1. Ik ben moeder. Oke, die staat wel bewust op 1 :) De liefste zoon van de wereld natuurlijk. Soms wil ik ‘m wel eens achter het behang plakken maar over het algemeen: ♥ – mijn wonderkind. Niet meer verwacht, en toch nog gekregen. Een mooier ‘iets’ bestaat niet.
 2. Chocola. Het liefst van die grote repen Alpenmilch.Daar kun je me wakker voor maken. Midden in de nacht dus. En ik beloof je dat ik niet zal grommen of slaan.
 3. Ik haak. Met dank aan tante Janna die hier afgelopen zomer was en ons (weer) infecteerde met het handwerkvirus. Dank je wel Janna! Op het moment doe ik mee aan een CAL -crochet along- en maak ik een deken.
 4. Mijn favoriete drank: koffie. Mocca senseo of die lekkere bakkies van m’n moeder (Krups) en m’n schoonmoeder (Nespresso). Minder favoriet is de automatenrommel op m’n werk. Maar ook dat drink ik. Het is tenslotte koffie.
 5. Fotograferen, dat is waar ik een groot deel van mijn vrije tijd mee doorbreng. Tegenwoordig iets minder want 3. Maar toch… belangrijk. Ik kan er mijn ei in kwijt. Heerlijk, dat gevoel van afdrukken en dan thuis op de pc zien wat het geworden is. Gelukkig leef ik in het digitale tijdperk. Je zal toch eerst je rolletje weg moeten brengen…
 6. Roken. Dat doe ik niet meer. Ik damp. Met een damper. Vloeistof met nog maar een klein beetje nicotine en dan vooral geen tabaksmaak maar fruitige smaakjes. Het lijkt een beetje op en waterpijp maar dan anders.Een stuk minder schadelijk dan dat pakkie Chesterfield wat ik voorheen per dag oprookte.
 7. Volgens mijn ID bewijs ben ik 1.77 lang. Een mooie lengte. Volgens mijn zoon ben ik al zo oud dat ik krimp. Volgens mij bekijkt ie het verkeerd om, hij groeit zelf nogal hard. 1.60m met zijn tien jaar. We hebben nu allebei dezelfde schoenmaat: 41. Dat zal niet lang duren.
 8. Zie 7 (schoenmaat).
 9. Internet. Ik was een pionier – in de tijd van de 14k4 modems en Bulletin Board Systems. 1998 was het volgens mij. Usenet. De nieuwsgroepen van Zeelandnet. Een telefoonrekening van 600 gulden want kabel was er nog niet. Tja, dan moet je inbellen. Gelukkig staat de ontwikkeling niet stil en kan ik nu bloggen op mijn laptopje via een draadloze verbinding en kan ik 25 random facts about me de wereld inslingeren via een simpele muisklik. Niet dat de wereld daar iets aan heeft, maar toch…
 10. Smint. Ik was er aan verslingerd en kon niet zonder toen ik nog rookte. Het is nog steeds lekker maar nu doe ik een week met een doosje.
 11. Mijn favoriete gerecht: varkenshaas met langzame rode port saus. Dat is wat m’n lief voor me klaarmaakte toen we elkaar pas kenden. De liefde van de vrouw gaat dus ook door de maag. Langzame saus: er is ook een snellere variant maar de lekkerste saus kost wat tijd. We aten die avond om half tien. In de tuin. Heerlijk. Af en toe maakt hij het nog wel eens. Maar niet te vaak. Die varkenshaas met rode portsaus is voor speciale gelegenheden. Ik hou van jou.
 12. Werk, de enige constante factor in de afgelopen 28 jaar. Onvoorstelbaar dat ik al zo lang op dezelfde plek werk. Toen ik er kwam was ik 19 en vond ik die mensen die er werkten heel oud. Bijna bejaard. Ze waren gemiddeld half de veertig. Uh… Time flies. Gelukkig hoefde ik niet al die tijd hetzelfde te doen :) Ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk, heb fijne collega’s en elke dag is anders.
 13. Auto’s, daar heb ik niet zo veel mee. Al koester ik nog wel warme gevoelens voor mijn eerste wagentje, een zwarte Mini met de naam Droppie. Met van die plakletters op het kontje geplakt. Ah, Droppie. Als het regende had ik natte voeten, het moest elke dag aangeduwd worden en het motortje zat wat los zodat ik soms hard moest remmen om het weer terug te laten kantelen. M’n zus heeft er nog wel eens gillend in gezeten. Ik had het ding aangeduwd maar was even vergeten dat zij nog niet kon rijden. En dus ook niet wist hoe ze moest remmen. Oeps.
 14. Nagels. Nagelbijten heb ik mijn hele leven gedaan. Nu niet meer want Gundi van Nagelstudio It’s a G Nail zorgt er elke keer voor dat ze keurig in model blijven. Mooie kleurtjes, een glittertje hier en een steentje daar. Top.
 15. Oostenrijk. De bergen. Ik houd ervan. Mooie herinneringen aan vroeger, maar ook vorig jaar met m’n twee mannen een heerlijke vakantie gehad in Au.
 16. Vrienden en vriendinnen; van die hele goeie. Die ik soms tijden niet zie of spreek maar als we dan contact hebben dan is het alsof we elkaar gisteren nog gezien hebben. HVJ. En ik heb er ook een die ik bijna elke dag spreek of zie. HOVJ.
 17. Muziek – dat is bij mij echt heel erg afhankelijk van mijn stemming. Of andersom. Er kan heel veel, van country tot Nederlandstalig en van hardrock tot instrumentale lounge muziek. Draai maar iets en dan zeg ik wel of ik er zin in heb ;)
 18. Smartphones. Ik had al vrij snel een GSM – zo’n koelkast met een antenne van een paar centimeter. En daarna een Nokia, en een opklapbare van Ericsson. Uiteindelijk ben ik bij Samsung uitgekomen en daar blijf ik bij… Morgen ligt mijn nieuwe telefoon in de winkel – en natuurlijk heb ik ‘m al al besteld. De Samsung Galaxy Note 4. Jeej.
 19. In het verlengde van m’n voorliefde voor smartphones ben ik gek op apps. Vooral apps die het leven makkelijk maken. Zoals alles van Google, de Sunrise agenda, Wunderlist. Binnenkort begin ik met bloggen over apps. #WOMP – what’s on my phone. Hou die tag in de gaten als je ook van apps houdt.
 20. Vroeger was ik die meid met dat hele korte haar. Stekeltjes, alle kleuren van de regenboog, zelfs wel eens geschoren met de tondeuze. Tegenwoordig draag ik mijn haar lang. De meiden van Moooi zorgen ervoor dat het goed geknipt en gekleurd is. En het is ook nog eens gezellig daar :)
 21. Als ik kook, is het vaak makkelijk. Pizza, friet, pasta met saus. Ik heb andere talenten…
 22. Voor het huishouden ben ik ook niet echt geboren. Ik heb andere talenten, zei ik net al. Ik moet mezelf echt een schop onder m’n kont geven om iets in het huishouden te doen. Morgen. Ik beloof het jongens. Morgen. Of overmorgen…
 23. Vrijwilligerswerk, daar ben ik dan weer wel goed in. De website van de school beheren, en straks die van de voetbal. Foto’s maken voor mensen. Dat soort dingen. Tja, als je dan ook nog fulltime werkt en hobby’s hebt, dan blijft er gewoon niet zoveel tijd over voor 22 ;-)
 24. Een andere tik van me: takenlijstjes bijhouden. Ik wil zo graag goed georganiseerd zijn dat ik er soms zelf om moet lachen. Ik volg nu zelfs een online challenge: Clean Up Your Life. Over to-do lijsten. Misschien moet ik een takenlijst gaan maken voor het huishouden?
 25. Ik hou van het leven. Niet alles is leuk of was leuk. Sommige dingen zou ik graag willen veranderen. Van sommige dingen zou ik graag wat meer hebben en van sommige dingen wat minder. Maar al met al heb ik een goed leven en daar ben ik blij om/mee.

Nou, dat waren dan 25 willekeurige feiten over mij. Best raar om zo veel over jezelf te schrijven maar toch ook erg leuk om te doen. Wie gaat de uitdaging ook aan? Ik lees graag over jou!

5 reacties op “25 random facts”

Superleuk dat je de uitdaging bent aangegaan! Vind het echt leuk om te lezen, bijvoorbeeld dat je al vanaf begin bij dezelfde baas werkt. Of dat van de langzame saus #sweet. Benieuwd naar je blogs over #WOMP!

Enne.. Wunderlist is ideaal voor je schoonmaakverbeterpunt gheghe

Geliked door 1 persoon

#WOMP moet nog ff wachten, de Note wordt op zijn vroegst maandag geleverd. Heb jij/ken jij een app om je apps te listen ofzo? Ik wil een lijstje maken met welke apps ik straks op mijn nieuwe Note weer ga installeren… maar hoe doe je dat handig zonder zelf alles te moeten uittypen?

Like

Hmm mijn vorige reactie was onder de verkeerde inlog :-).

Om je vraag te beantwoorden.. Als je al een Android heb en in je instellingen van je Gmail account heb staan dat je ook de apps synct.. Dan zal op je Note na het registreren van datzelfde Gmail account, via Google play hoogst ws alles automatisch worden gedownload. En anders vind je in Google Play onder dat account iig alle apps die je ooit hebt geïnstalleerd en kun je de juiste apps zo aan klikken en downloaden. Een lijst maken is dus niet nodig dan.

Ik had overigens wel een lijstje met ringtones voor de diverse apps gemaakt want ben verknocht aan vaste geluidjes :-)

Geliked door 1 persoon

Dank je wel @Fabi! Tuurlijk, zo heb ik het de vorige keer ook gedaan… Dat met die geluidjes heb ik niet zo, ik moet wel ff mijn wekker-song overzetten want daar heb ik wel graag dezelfde voor. Anders is het wakker worden zo raar :)

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s