Categorieën
Fotografie

5x zwart-wit

5x zwart-wit; over een foto uitdaging op facebook – http://wp.me/p53iN1-1F

Beoordeel dit:

Op Facebook kreeg ik een uitnodiging van oud-collega Manuela of ik mee wilde doen aan een foto-uitdaging. Vijf dagen lang een zwart-wit foto posten op FB en elke keer ook iemand uitnodigen om mee te doen. Leuk, tuurlijk, ik doe mee! De eerste foto maakte ik tijdens de Ride for the Roses, mijn fiets langs de dijk bij Wemeldinge – op de achtergrond nog vaag de Oosterschelde. De tweede dag was Luna aan de beurt. Onze huisdieren zijn geliefde onderwerpen voor de camera, en gewillig ook zoals je ziet ;-)

Tussen de tweede en de derde foto zat wat tijd. Ik had een ongelukje achter in de tuin toen ik foto 3 wilde maken. Jemig zeg, wat ben ik toch onhandig. Ik liep al prustend aan mijn foto app door de tuin en miste een trede achterin. Ken je dat gevoel dat je weet dat je gaat vallen en dat je niets meer kunt doen om dat te voorkomen? Ik heb het niet graag… ;-)
Het lukte me nog wel om een kwart slag te draaien zodat ik niet vol met mijn gezicht op de schutting viel, maar vervolgens landde ik met de zijkant van mijn hoofd op de tegels. Bloed. Best veel bloed – achteraf bleek dat het twee kleine gaatjes waren vlak naast mijn wenkbrauw maar ik dacht dat ik naar de HAP moest om hechtingen… Pffff… Het viel gelukkig mee. Leuk, zo’n uitdaging! Manuela vond overigens dat ik de derde foto net na mijn val had moeten laten maken door Joost, maar voor die eer heb ik dan toch maar bedankt ;-)

De derde foto werd er een van een mistige ochtend. Zo mooi, mistige ochtenden… Maar niet alleen mooi. Die ochtend raakten 150 auto’s betrokken bij enorme kettingbotsingen op de A58 en er veel mensen werden slachtoffer van diezelfde mist. Wat een drama. Twee mensen kwamen om het leven die ochtend en tientallen raakten gewond. En ik, ik stond een paar kilometer verderop foto’s te maken van die mooie mist. Deze foto maakte ik ook nog die ochtend:

20140916_AdB_mist

De vierde zwart-wit foto maakte ik afgelopen zaterdag op de terugweg uit Goes. Een oer Hollands plaatje met de zwart-witte koeien. Wat is Zeeland toch mooi :-) En wat meuren die koeien, maar dat ruik je niet als je foto’s kijkt haha! Cooper heeft de hoofdrol op de laatste foto van de vijf. Een beetje ongeduldig werd ie er wel van, hij ging steeds hoger springen om nou ein-de-lijk die bal eens te pakken te krijgen!

Uiteindelijk heb ik de vijf foto’s verspreid over twee weken gemaakt… niet helemaal volgens de ‘regels’ maar ik vond dat ik die regels wel een beetje kon verbuigen… Het leuke van dit soort initiatieven op social media vind ik altijd dat je anderen vraagt om ook mee te doen. Mijn Lief heeft vijf prachtige foto’s gemaakt, en ook mijn zus, een vriendin in A’dam en mijn lieve dinnetje in Schoonhoven maakten/maken prachtige foto’s. Zo zie ik weer een stukje van hun leven voorbij komen, in dit geval in zwart-wit en daar hou ik echt van!

Één reactie op “5x zwart-wit”

Prachtige foto’s Annemarie en leuk om een stukje achtergrond/verhaal er om heen te lezen. Die val in je tuin oefff auwww… begrijp dat je er geen foto hebt laten maken maar het was voor ons ramptoeristjes wel leuk geweest hahaha. De dag van de mist was heftig idd, de mist is zo verradelijk mooi.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s