Categorieën
Fotografie

Scavenger Hunt

My city

Afgelopen zomer deed ik voor het eerst mee aan de Scavenger Hunt op Google+. Vijfhonderd mensen mogen inschrijven, vervolgens komt er een lijst met tien woorden/begrippen en daar ga je mee aan de slag. Ik had er over gehoord via een online foto-kennis van Google+, Jenn uit Schotland. Eerlijk gezegd had ik geen idee waar ik aan begon… De inschrijving was een beetje hectisch, je moet er snel bij zijn maar gelukkig hielp Jenn me en lukte het me om op de deelnemerslijst te komen. En toen kwam half juli de lijst en een community op Google+ en een aantal instructies. Het belangrijkste verschil met andere fotogroepen: de lijst blijft binnen de community, het is ‘geheim’. Oke. Dus je kunt niets laten zien van waar je mee bezig bent… Dat is best apart, want je ziet dus helemaal niet wat andere mensen doen met de thema’s van de lijst.

De deadline naderde, en zoals gebruikelijk moest het bij mij weer op het laatste moment gebeuren. Ik maakte een aantal foto’s waaronder degene bovenaan deze post. Your city. Omdat het zo’n internationale community is leek het me leuk om de molen van ons durp op de foto te zetten. Ik ben een paar keer terug gegaan omdat het licht en de lucht steeds niet naar mijn zin was, en uiteindelijk maakte ik deze foto. En ik vroeg me af wat de anderen zouden doen. Je krijgt foto’s te zien van woonplaatsen over de hele wereld en daar keek ik best wel naar uit.

Maar goed, het liet allemaal nog even op zich wachten. Achter de schermen gebeurt er bij zo’n Scavenger Hunt namelijk heel wat. Alle foto’s worden binnen gehaald door de organisator, Chrysta Rae. Zij maakt alle foto’s anoniem, elke deelnemer krijgt een nummer. Vervolgens is er een team van ‘judges‘ die de geanonimiseerde foto’s gaan beoordelen. Doordat ze niet weten wie welke foto gemaakt heeft, zijn ze onbevooroordeeld. Een enorme klus met 500 deelnemers. Niet iedereen maakt alle tien de foto’s, maar toch… Er worden prijzen uitgedeeld, eerste, tweede en derde prijzen. En er is een rubriek met honourable mentions, eervolle vermeldingen.

En nu, twee maanden later, is het dan eindelijk tijd voor de ‘reveals‘. Elke dag komt er een album met alle ingezonden foto’s van een van de thema’s. En daarna verschijnen de eervolle vermeldingen, de derde prijswinnaars, de tweede en de eerste. En dan is het feest! Ik geniet van al het moois wat er voorbij komt. En ik leer er heel veel van. Dit is een groep zeer getalenteerde fotografen en Photoshoppers waarbij een enorme dosis creativiteit tevoorschijn komt. Voor mij geen prijzen of eervolle vermeldingen, zo veel is me wel duidelijk… Maar wel een uitdaging voor de volgende Hunt :)

Een van de winnende foto's
Een van de winnende foto’s van Your City; van EE Giorgi

Het eerste album wat gedeeld werd is het album met de foto’s van Your City: klik hier en geniet!

Worst habit
Your worst habit; foto van Derek Kind

Het tweede album: your worst habit… klik en bewonder de creativiteit!

Mijn bijdrage aan Your worst habit is onderstaande foto’s. Afgelopen zomer zijn Joost en ik gestopt met roken en nu dampen we vloeistof met een laag nicotine gehalte. *blij*

your worst habit

Als de reveals klaar zijn, zal ik de andere albums ook laten zien. Tot dan :)

4 reacties op “Scavenger Hunt”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s